Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Ambulanţe vechi, neutilizate, predate de Serviciul de Ambulanţă către Servicii Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 22 aprilie 2024
Home » Societate » Ambulanţe vechi, neutilizate, predate de Serviciul de Ambulanţă către Servicii Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă
Ambulanţe vechi, neutilizate, predate de Serviciul de Ambulanţă către Servicii Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă

Ambulanţe vechi, neutilizate, predate de Serviciul de Ambulanţă către Servicii Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă

Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Harghita şi Consiliul Judeţean Harghita au predat, ieri, 5 autospeciale către tot atâtea Servicii Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă dintr-un total de 13 ambulanţe care se intenţionează a se dona. Aceste ambulanţe au fost date după ce de mai mulţi ani stau în garaj, nemaifiind folosite, iar celelalte 8 ce urmează a fi predate au deja aproximativ 10 ani de când stau în garaj.

Péter Szilárd, directorul SAJ Harghita, preciza că sunt ambulanţe primite, cu mai mulţi ani în urmă (7 autospeciale în 1999 şi alte 10 în 2005), din partea Serviciului de Ambulanţă Ungar. Iar după ce acestea au fost folosite de SAJ Harghita, acum sunt date mai departe către serviciile voluntare. Şi chiar dacă unele au 1 milion de kilometri, se consideră că ele pot fi folosite în continuare în activitatea zilnică a serviciilor voluntare.

„Mă bucur că astăzi ambulanţele vor fi predate – spunea Péter Szilárd – pentru că nu vor sfârşi ca fier vechi şi cred că puteţi să le folosiţi în activitatea voastră zilnică”.

Acesta a mai spus că ideea i-a venit preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, care, cu ocazia unei vizite la punctul de lucru din Miercurea-Ciuc, a văzut 13 ambulanţe vechi nefolosite şi a propus ca acestea să fie donate serviciilor voluntare care să le folosească doar ca autospeciale de transport a echipamentelor.

La rândul său, Borboly Csaba, arăta că din 13 ambulanţe, câte se doresc a fi donate, ieri au fost predate 5 către Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Lăzarea, Joseni, Suseni, Căpâlniţa şi Şimoneşti. Restul de 8 mai au nevoie de ceva reparaţii, dar se speră ca şi ele să fie predate cât mai repede altor servicii voluntare.

„Colaborarea pe care o au serviciile locale cu ISU Oltul cred că se va întări şi mai tare prin acest act nobil pe care l-a făcut conducerea Direcţiei Judeţene de Ambulanţă. Sperăm ca acest exemplu să poată fi urmat şi de alte judeţe”, spunea preşedintele CJ Harghita.

Şi şeful ISU „Oltul” Harghita, col. Stelian Cimpoeşu, era bucuros de această donaţie făcută, pentru că prin asta serviciile voluntare se întăresc. Iar odată cu întărirea lor şi ajutorul oferit pompierilor este mai mare, pentru că într-o localitate prima dată intervine serviciul voluntar şi abia după aceea detaşamentul din zonă.

„Chiar vă mulţumim că v-aţi gândit la serviciile voluntare – spunea col. Stelian Cimpoeşu. Iar când vor mai fi posibilităţi să le întărim, să le facem să fie aproape de serviciile profesioniste şi împreună să facem ca cetăţenii acestui judeţ să se simtă în siguranţă”.

Prezenţi la evenimentul care a avut loc la sediul SAJ Harghita, primarii celor 5 localităţi au apreciat donaţia făcută, spunând că le prind bine aceste maşini ce le vor folosi ca autospeciale. De exemplu, edilul comunei Joseni spunea că, după ce o va înfrumuseţa, această autospecială va fi folosită în special de către pompierii voluntari din Borzont.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.