Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Peste 90 de evenimente urmate de incapacitate temporară de muncă, anul trecut, în Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 29 martie 2024
Home » Societate » Peste 90 de evenimente urmate de incapacitate temporară de muncă, anul trecut, în Harghita
Peste 90 de evenimente urmate de incapacitate temporară de muncă, anul trecut, în Harghita

Peste 90 de evenimente urmate de incapacitate temporară de muncă, anul trecut, în Harghita

În judeţul Harghita au fost înregistrate, pe parcursul anului trecut, 93 de evenimente urmate de incapacitate temporară de muncă, dar şi alte 10 soldate cu decesul unor persoane. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Harghita, în 2021 au fost înregistrate în judeţ 107 evenimente, iar în afară de cele urmate de incapacitate temporară de muncă sau de deces, a fost raportată şi o situaţie din care a rezultat invaliditatea victimei şi s-au produs şi 3 incidente periculoase.

ITM Harghita a precizat că cele mai multe accidente de muncă s-au produs în sectorul construcţiilor de clădiri, în cel al industriei alimentare, în cel al agriculturii, în cel al exploatărilor forestiere, în cel al prelucrării lemnului şi fabricării mobilei, în cel al transporturilor, în cel al activităţilor de asistenţă medicală, în cel al comerţului şi în cel al administraţiei publice.

A fost vorba, în principal, despre accidente rutiere, revizii şi reparaţii cu utilajele în funcţiune, accidente de traseu, pătrunderea neautorizată în zone periculoase, căderi sau alunecări de la acelaşi nivel, încălcarea normelor de securitate a muncii în timpul doborârii arborilor în parchetele de exploatare forestieră, nepurtarea echipamentelor individuale de protecţie acordate de către angajatori, neluarea măsurilor de protecţie colectivă în şantierele de construcţii (lipsa balustradelor de protecţie), ne-etichetarea recipientelor cu substanţe periculoase şi despre incendii. Ocupaţiile cel mai frecvent întâlnite în rândul persoanelor care au suferit accidente de muncă erau cele de conducător auto, de operator în prelucrarea lemnului, de lucrător forestier, de lucrător în construcţii şi de operator în industria alimentară.

ITM Harghita a mai informat că, anul trecut, au fost declarate 6 cazuri noi de boli profesionale în domeniul mineritului (silicoză).

E.G.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.