Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Aproape 1.400 de cazuri active de COVID-19 în Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 martie 2024
Home » Sănătate » Aproape 1.400 de cazuri active de COVID-19 în Harghita
Aproape 1.400 de cazuri active de COVID-19 în Harghita

Aproape 1.400 de cazuri active de COVID-19 în Harghita

Numărul cazurilor active de infectare cu coronavirus a ajuns, astăzi, la 1.376, în unităţile medicale din judeţ fiind internaţi aproape 200 de pacienţi cu COVID-19. Din datele făcute publice de Instituţia Prefectului rezultă că în spitalele din Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni şi Topliţa erau internate, astăzi, 196 de persoane care contractaseră coronavirusul, iar alte 1.180 se aflau în izolare la domiciliu. Totodată, în carantină la domiciliu se aflau 586 de harghiteni care s-au întors din ţări cu risc ridicat de răspândire a coronavirusului.

Astăzi, au fost anunţate 126 de cazuri noi de infectare, după efectuarea a 489 de teste, dintre care 335 rapide şi 154 RT-PCR. De luni şi până marţi au fost declaraţi vindecaţi 86 de pacienţi, numărul celor care au trecut prin boală, de la începutul pandemiei, ridicându-se la 14.594. Din fericire, nu au fost înregistrate decese noi asociate infecţiei cu SARS-CoV-2 pe parcursul a 24 de ore.

„La nivelul judeţului Harghita este organizată, sub autoritatea prefectului, o grupă de coordonare operativă, pentru evaluarea situaţiei specifice, în vederea intensificării activităţilor de verificare şi depistare a celor care nu respectă regulile de protecţie sanitară, pentru prevenirea îmbolnăvirilor. În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au acţionat, în sistem integrat, pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar şi pentru descurajarea faptelor de natură contravenţională. Principalul obiectiv al măsurilor luate este acela al prevenirii răspândirii noului coronavirus, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat şi măsuri de sancţionare a încălcării legislaţiei în vigoare. Principalele activităţi în care au fost concentrate pe zonele aglomerate, din localităţi şi zone de interes turistic, cu risc de răspândire a virusului COVID-19”, a mai precizat Instituţia Prefectului, menţionând totodată că se vor desfăşura în continuare activităţi de verificare punctuale atunci când se vor primi sesizări cu privire la nerespectarea măsurilor de limitare a îmbolnăvirilor, dar şi acţiuni cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, pieţe, târguri, zone de agrement sau cluburi.

E.G.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.