Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate acordă finanţare de 400.000 de lei pentru 17 proiecte de terapie emoţională şi intervenţii psihosociale | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 28 martie 2024
Home » Societate » MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate acordă finanţare de 400.000 de lei pentru 17 proiecte de terapie emoţională şi intervenţii psihosociale
MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate acordă finanţare de 400.000 de lei pentru 17 proiecte de terapie emoţională şi intervenţii psihosociale

MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate acordă finanţare de 400.000 de lei pentru 17 proiecte de terapie emoţională şi intervenţii psihosociale

  • Printre organizaţiile care au obţinut finanţare, una este din judeţul Harghita

MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate au anunţat rezultatele concursului de proiecte din cadrul celei de-a XIII-a ediţii a Programului MOL pentru sănătatea copiilor, derulat în 2021. Vor fi finanţate 17 proiecte de terapie emoţională, terapie prin artă şi intervenţii psihosociale în beneficiul a 678 de copii cu dizabilităţi, care suferă de boli cronice sau se află în curs de recuperare după afecţiuni grave. Pentru implementarea acestor proiecte finanţarea acordată este de 400.000 de lei.

În cadrul unui comunicat de presă emis de Fundaţia Pentru Comunitate se precizează că la această ediţie, lansată în septembrie 2021, s-au înscris 49 de organizaţii neguvernamentale care desfăşoară proiecte de terapie emoţională, terapie prin artă şi intervenţii psihosociale pentru copii şi tineri cu deficienţe, cu boli cronice sau aflaţi în curs de recuperare după afecţiuni grave. Organizaţiile înscrise, dintre care 37 au mai participat şi la ediţiile precedente ale Programului, provin din 18 judeţe. Proiectele selectate pentru finanţare vor fi implementate în perioada decembrie 2021 – august 2022.

Organizaţiile care au obţinut finanţare sunt din Bucureşti şi alte 11 judeţe, printre ele aflându-se şi Harghita. Este vorba Fundaţia Salvator Alapítvány, din Gheorgheni, cu proiectul CALdă susţinere III.

Metodele de implementare utilizate în activităţile terapeutice şi de intervenţii psihosociale vor fi prin artă (muzică, desen, pictură), terapie combinată, prin joc, terapie emoţională (jocuri de rol, psihodramă pentru copii, poveşti terapeutice), integrare senzorială, modelaj, joc cu nisip, terapie ocupaţională, terapie asistată de animale, terapie recreativă şi de aventură, potecă senzorială.

„În aceşti 13 ani, Programul MOL pentru sănătatea copiilor a devenit unul extrem de complex şi reuşeşte cu fiecare ediţie să aducă speranţă în vieţile unor copii şi familii care au nevoie de ajutor.

MOL România a câştigat în toţi aceşti ani foarte mulţi prieteni şi tot atâtea exemple de curaj, rezilienţă şi supravieţuire, iar aici gândul se îndreaptă şi către ONG-urile care implementează cu mult profesionalism terapiile necesare”, spunea Camelia Ene, Country Chairman & CEOMOL România cu ocazia anunţării rezultatelor concursului.

La rândul său, András Imre, directorul executiv al Fundaţiei Pentru Comunitate, preciza că „Organizaţiile neguvernamentale specializate în domeniu au parcurs anii 2020-2021 în condiţii complicate şi au dobândit experienţe deosebite. Unele au fost nevoite să-şi oprească sau să-şi reducă activitatea. Revenim la o perioadă de implementare cu o durată de nouă luni pentru proiectele finanţate în cadrul acestei ediţii, respectiv decembrie 2021 – august 2022, puţin mai lungă decât precedenta, în care am avut la dispoziţie doar şapte luni. În toamna acestui an ne-am propus să organizăm o sesiune publică, la care organizaţiile susţinute să poată prezenta rezultatele proiectelor implementate”.

Despre Programul MOL pentru sănătatea copiilor

Programul MOL pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundaţia Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziţie de MOL România. Programul a fost lansat în 2009 şi este destinat organizaţiilor non-profit, respectiv organizaţiilor nonguvernamentale (fundaţii, asociaţii, federaţii) şi organizaţiilor religioase care derulează proiecte de terapie emoţională şi de intervenţii psihosociale pentru copii cu deficienţe, boli cronice sau în curs de recuperare după afecţiuni grave.

În cei 13 ani de existenţă, prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor au fost finanţate cu aproape 4,5 milioane de lei un număr de 246 de proiecte de care au beneficiat peste 13.000 de copii şi adolescenţi.

Programul MOL pentru sănătatea copiilor a fost premiat în 2013, 2015 şi 2018 la Gala Societăţii Civile şi la Romanian CSR Awards.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.