Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Nouă tineri din Harghita au obţinut finanţare în cadrul Programului MOL de promovare a talentelor | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 5 mai 2024
Home » Societate » Nouă tineri din Harghita au obţinut finanţare în cadrul Programului MOL de promovare a talentelor
Nouă tineri din Harghita au obţinut finanţare în cadrul Programului MOL de promovare a talentelor

Nouă tineri din Harghita au obţinut finanţare în cadrul Programului MOL de promovare a talentelor

  • În acest an a fost înregistrat un record de înscrieri în cadrul acestui program: peste 2.000 de tineri au solicitat finanţare în valoare de peste 6,9 milioane de lei

MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate au anunţat, recent, rezultatele concursului de proiecte din cadrul celei de-a 18-a ediţii a Programului MOL de promovare a talentelor. La ediţia din acest an au fost înscrise 764 de proiecte, cu 163 mai multe decât anul trecut. Dintre acestea, au fost selectate 226 de proiecte din domeniile artă şi sport, care vor beneficia de finanţare totală sau parţială, cu un buget total de 560.000 de lei. În total, 434 de tineri artişti şi sportivi talentaţi vor fi implicaţi în aceste iniţiative, se arată într-un comunicat de presă comun al celor două entităţi.

În acest an au obţinut finanţare, printre alţii, atleta Miklós Andrea, care va participa la Jocurile Olimpice din 2024, înotătorul Andrei Anghel, vicecampion la Jocurile Mondiale Universitare, atleta Alexandra Hudea şi înotătorul Andrei Proca, ambii medaliaţi cu bronz la FOTE 2023, multipla campioană naţională la kaiac, Sandra Paul, trupa de teatru Victory of Art, violonista Lois Muntean, pianista Voropciuc Maria Izabela, oboistul Kiss Alexander Theodor, artistul plastic Andrei Pennazio, precum şi Vizsnyai Botond, canto.

Din judeţul Harghita au obţinut finanţare: Antal Tímea (canto popular); Benedek Miklós Balázs (saxofon); László Kamilla (orgă); Pongrácz Vákár Kriszta (patinaj viteză); Dombi Patrik (taekwondo); Farkas Bíborka (patinaj viteză); Lőrinczi Mátéfi Balázs (patinaj viteză); Lőrinczi Mátéfi (patinaj viteză); Sánta Ábel (squash).

„De-a lungul ultimilor 18 ani am avut ocazia să cunoaştem şi să susţinem tineri sportivi şi artişti talentaţi şi ne bucurăm că prin programul nostru am reuşit să le oferim sprijinul de care au avut nevoie pentru a-şi pune abilităţile în valoare, participând la competiţii, festivaluri, concerte şi expoziţii. Suntem mândri de rezultatele pe care le-au obţinut, iar efortul pe care tinerii îl depun pentru a face performanţă reprezintă o sursă de inspiraţie pentru fiecare dintre noi”,a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL România, citată în comunicat.

La ediţia din acest an au fost înscrise 764 de proiecte, care provin din 39 de judeţe şi din Capitală. Prin aceste proiecte, 2.088 de tineri sportivi şi artişti au solicitat finanţare în valoare totală de peste 6.931.579 de lei. Au fost selectate 226 de proiecte. Proiectele câştigătoare au fost selectate de către două jurii formate din specialişti în sport şi în artă.

Conform sursei citate, juraţii au propus, de asemenea, finanţarea totală sau parţială a unor iniţiative. În domeniul sportiv au fost selectate 121 de proiecte care au beneficiat de suma totală de 220.000 de lei, iar în domeniul artistic au fost selectate 66 de proiecte, susţinute cu 200.000 de lei. Pentru categoria specială a tinerilor care au peste 18 ani, au fost selectate 39 de iniţiative care vor beneficia de 140.000 de lei. Beneficiarii a 107 de proiecte din cele 226 susţinute au mai obţinut finanţare în cadrul altor ediţii, 119 proiecte fiind la prima finanţare.

„Pe parcursul evaluării proiectelor, dublate la număr în ultimii zece ani, juriile de specialitate au analizat în fiecare domeniu atât rezultatele şi performanţele solicitanţilor, cât şi condiţiile asigurate de diferite instituţii, federaţii şi cluburi. Finanţările parţiale au vizat în primul rând necesităţile neacoperite din alte surse, precum şi priorităţile constatate de către specialişti. Referitor la ediţia următoare, termenul şi condiţiile de înscriere, respectiv realizarea proiectelor finanţate, cei interesaţi ne pot contacta pe tot parcursul anului sau se pot informa în grupul de Facebook al Programului denumit Program MOL de promovare a talentelor/MOL Tehetségtámogató”,a declarat András Imre, directorul executiv al Fundaţiei Pentru Comunitate.

În cadrul celor 18 ediţii de până acum, MOL România a acordat finanţare totală de 6.610.583 de lei. Astfel, 3.811 tineri talentaţi au primit un sprijin suplimentar pentru dezvoltarea carierei lor.

Listele proiectelor finanţate parţial sau integral sunt publicate pe www.molromania.ro şi www.pentrucomunitate.ro.

***

Despre program:

În cadrul Programului MOL de promovare a talentelor, un solicitant poate să obţină finanţare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziţiona echipamente şi materiale. Din finanţarea totală a ediţiei a 18-a, 220.000 lei sunt destinaţi sportului, 200.000 lei domeniului artelor şi 140.000 lei pentru categoria de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în ultimii ani şi au depăşit vârsta majoratului.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.