Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Heineken România va creşte capacitatea de îmbuteliere pentru fabrica din Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 19 martie 2024
Home » Societate » Heineken România va creşte capacitatea de îmbuteliere pentru fabrica din Miercurea-Ciuc
Heineken România va creşte capacitatea de îmbuteliere pentru fabrica din Miercurea-Ciuc

Heineken România va creşte capacitatea de îmbuteliere pentru fabrica din Miercurea-Ciuc

  • Odată cu aceasta, se vor crea şi noi locuri de muncă, iar pentru realizarea investiţiei se va apela la firme locale

Heineken România şi Primăria municipiului Miercurea-Ciuc au semnat o declaraţie de intenţie de colaborare care are în vedere o investiţie pe care compania o va face în următoarea perioadă în oraş. Este vorba despre realizarea unei noi linii de îmbuteliere, care va aduce cu sine şi creşterea capacităţii de producţie.

În cadrul unei conferinţe de presă care a marcat semnarea declaraţiei şi anunţul public al investiţiei, Korodi Attila, primarul municipiului Miercurea-Ciuc, spunea că între administraţia publică locală şi companie au loc discuţii de mai bine de un an despre cum poate Heineken să contribuie la viitorul comunităţii.

Prin semnarea acestei declaraţii – spunea Korodi Attila – municipalitatea va susţine atât moral, cât şi prin alte mijloace (asigurarea unei infrastructuri, implicarea altor agenţi economici, conectarea cu Heineken pentru a găsi soluţii mai eficiente de dezvoltare).

Federico Agressi, director supply (directorul de aprovizionare), preciza că noua linie de îmbuteliere va creşte capacitatea de producţie în fabrică şi va fi folosită pentru produsele premium (Ciuc Premium, Birra Moretti, Heineken, care vor fi îmbuteliate în sticle nereturnabile).

„Este un proiect de investiţie extrem de important şi pozitiv pentru comunitatea locală. Ne propunem să colaborăm cât de mult posibil cu parteneri locali la nivel de proiect, de furnizori pe partea de construcţie şi montaj şi, bineînţeles, investiţia, cum a spus şi dl primar, va crea şi noi locuri de muncă în fabrica noastră.

Această investiţie este sigur un angajament important pentru Heineken în România, pentru Heineken în Miercurea-Ciuc şi pentru comunitatea locală”, spunea Federico Agressi.

Eduard Polschi, managerul fabricii din Miercurea-Ciuc, preciza că, în prezent, sunt 5 linii de îmbuteliere, cu aproape 170 de angajaţi şi o capacitate de 1,3 milioane de hectolitri pe an. În urma acestei investiţii, capacitatea de producţie se va mări cu 300.000 de hectolitri, ajungându-se la un total de 1,6 milioane hectolitri pe an.

În ceea ce priveşte numărul de locuri noi create, se estimează ca acesta să fie de 20. Însă, pe termen scurt, deja sunt implicaţi şi alţi parteneri şi colaboratori în faza de proiectare, iar odată cu demararea propriu-zisă a lucrărilor se doreşte colaborarea cu mai multe firme locale.

Noua investiţie, care se doreşte a fi pusă în funcţiune cel târziu la jumătatea anului viitor, se ridică la o valoare de cel puţin 7-8 milioane de euro şi presupune o linie de îmbuteliere de ultimă generaţie.

***

Fabrica din Miercurea-Ciuc a început producţia în anul 1974, având o capacitate anuală de 225.000 hectolitri. În anul 1996, a fost privatizată, iar în perioada 1998-2000 capacitatea de producţie a avut o creştere impresionantă. În anul 2000 a fost preluată de grupul austriac Brau Union, care a modernizat şi diversificat capabilităţile de producţie până în anul 2003, când fabrica a devenit parte a grupului HEINEKEN.

În România, acesta deţine 4 fabrici, situate în Miercurea-Ciuc, Craiova, Constanţa şi Târgu Mureş.

Compania oferă consumatorilor din România un portofoliu divers de produse, ce include, alături de brandul global Heineken, branduri de bere internaţionale renumite (Birra Moretti, Desperados, Edelweiss), cât şi branduri locale şi regionale (Ciuc Premium, Ciuc Radler, Neumarkt, Bucegi, Golden Brau, Silva, Harghita, Haţegana), alături de brandurile de cidru (Strongbow, Old Mout).

Majoritatea brandurilor din portofoliul HEINEKEN România sunt produse în cele 4 fabrici locale, compania aprovizionându-se de la furnizori locali cu peste 70% din ingredientele necesare pentru producţie.

Fabrica din Miercurea-Ciuc este poate cea mai complexă din punct de vedere al capacităţilor de producţie şi îmbuteliere, aici fiind produse aproape toate mărcile din portofoliul local (bere cu alcool, fără alcool, radler), în aproape toate tipurile de ambalaj (sticlă returnabilă şi nereturnabilă, butoaie tip keg, PET de diverse forme şi mărimi).

Berea Harghita este brandul produs numai în fabrica din Miercurea-Ciuc şi distribuit local în Harghita şi judeţele limitrofe.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.