Începe sesiunea a III-a a Concursului pentru ocuparea fotoliilor de directori în unităţile de învăţământ | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 12 august 2022
Home » Învățământ » Începe sesiunea a III-a a Concursului pentru ocuparea fotoliilor de directori în unităţile de învăţământ
Începe sesiunea a III-a a Concursului pentru ocuparea fotoliilor de directori în unităţile de învăţământ

Începe sesiunea a III-a a Concursului pentru ocuparea fotoliilor de directori în unităţile de învăţământ

  • 89 de funcţii vacante de director si director adjunct în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat înaintea celei de-a treia etape a concursului

În urma primelor două sesiuni ale concursului organizat de Ministerul Educaţiei, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean, în Harghita au rămas neocupate 89 de funcţii de conducere, dintre care 50 de directori şi 39 de directori adjuncţi în licee, şcoli şi grădiniţe.

Cea de-a treia sesiune a Concursului pentru ocuparea acestora începe luni, 27 iunie, odată cu publicarea funcţiilor rămase vacante după primele două sesiuni, constituirea comisiilor de organizare la nivel judeţean si a comisiilor de evaluare a documentelor de înscriere.

Perioada destinată depunerii dosarelor de candidatură în format electronic pe platforma informatică dedicată începe marţi, 28 iunie şi se va încheia în data de 17 iulie. 

Lista candidaţilor admişi la evaluarea dosarelor se va afişa în data de 28 iulie, proba scrisă a concursului fiind programată în data de 8 septembrie.

Contestaţiile la proba scrisă se vor depune în zilele de 8 şi 9 septembrie, ele urmând să fie soluţionate până la data de 13 septembrie, zi în care vor fi afişate rezultatele finale la proba scrisă.

Graficul de desfăşurare a probei de interviu va fi făcut public în 21 septembrie, iar examinarea orală va avea loc în intervalul 22-29 septembrie. Depunerea şi soluţionarea contestaţiilor la această probă sunt programate între 23 şi 30 septembrie, rezultatele finale ale concursului urmând să fie afişate în ultima zi a lunii.

Ziua de 3 octombrie este alocată exprimării opţiunilor candidaţilor declaraţi admişi pentru mai multe funcţii sau unităţi de învăţământ, validarea rezultatelor finale urmând să aibă loc în data de 4 octombrie. O zi mai târziu vor fi emise şi deciziile de numire în funcţii.

Metodologia de concurs, lista funcţiilor vacante şi alte informaţii utile se afişează la sediul şi pe site-ul inspectoratului şcolar (http://portal.eduhr.ro/). Informaţii suplimentare se pot obţine şi telefonic, apelând la numărul de telefon 0266/31.25.14, de luni până vineri, între orele 09:00 şi 14:00.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean, la nivelul judeţului Harghita există în prezent 67 de unităţi de învăţământ preuniversitar unde este vacantă ori funcţia de director, ori cea de director adjunct, ori ambele funcţii nu au titulari (este cazul unui număr de 23 de şcoli şi licee).

Din cele 89 posturi de conducere scoase la concurs, 50 sunt funcţii de directori şi 39 de directori adjuncţi.

Unităţile de învăţământ care au scos la concurs ambele funcţii de conducere sunt: Liceul Tehnologic „Kós Károly”, Liceul Tehnologic „Székely Károly”, Şcoala Gimnazială „József Attila” şi Şcoala Gimnazială „Nagy Imre” din Miercurea-Ciuc, la Odorheiu Secuiesc: Liceul de Artă şi Şcoala Gimnazială „Tompa László”, la Gheorgheni Liceul Tehnologic „Fogarassy Mihály” şi Şcoala Gimnazială „Vaskertes”, la Cristuru Secuiesc Liceul Tehnologic, precum şi şcolile gimnaziale din localităţile Avrămeşti, Cârţa, Corund, Dealu, Feliceni, Frumoasa, Lupeni Mugeni, Praid, Remetea, Sândominic, Sânmartin, Sânsimion şi Tulgheş.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.