Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Trei harghiteni au fost incluşi în cadrul programului care oferă gratuitate la şcoala de şoferi pentru tineri din medii defavorizate | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 27 aprilie 2024
Home » Societate » Trei harghiteni au fost incluşi în cadrul programului care oferă gratuitate la şcoala de şoferi pentru tineri din medii defavorizate
Trei harghiteni au fost incluşi în cadrul programului care oferă gratuitate la şcoala de şoferi pentru tineri din medii defavorizate

Trei harghiteni au fost incluşi în cadrul programului care oferă gratuitate la şcoala de şoferi pentru tineri din medii defavorizate

Programul „Permis pentru viitor”, susţinut de MOL România şi organizat de Fundaţia Pentru Comunitate, a anunţat lista celor 35 de tineri, câştigători ai concursului de proiecte.

Potrivit unui comunicat de presă comun al celor două entităţi, în cadrul celei de a 9-a ediţie au fost depuse 381 de proiecte, iar în urma evaluării acestora au fost selectaţi 35 de tineri din medii defavorizate, care au câştigat finanţare în valoare totală de 140.000 lei pentru acoperirea costurilor şcolii de şoferi şi a cheltuielilor adiacente.

Pentru obţinerea finanţării au candidat persoane care provin din 39 de judeţe şi din capitală. Dintre cele 381 de cereri depuse, au fost 319 de solicitări de finanţare pentru obţinerea permisului de conducere pentru categoriile B, BE şi B adaptat, 51 pentru categoriile C şi CE, 7 pentru D şi DE, 3 pentru tractoare agricole şi o solicitare pentru tramvai.

Beneficiarii acestei ediţii a programului Permis pentru viitor provin din 21 judeţe. Dintre cei 35 de beneficiari, 30 au obţinut finanţare pentru a urma cursurile şcolii de şoferi în vederea obţinerii permisului de conducere la categoriile B, patru pentru categoria C/CE şi un tânăr pentru categoria D/DE.

Din judeţul Harghita au fost declaraţi câştigători 3 tineri, toţi pentru categoria B, din localităţile Miercurea-Ciuc, Ciumani şi Frumoasa.

„Tinerii care provin din medii dezavantajate au provocări mai mari la intrarea pe piaţa muncii, iar posibilităţile materiale reduse îi pot împiedica să obţină calificările utile pentru poziţii mai bune. Prin programul Permis pentru viitor susţinem tinerii care sunt în situaţii dificile, punându-le la dispoziţie resursele financiare de care au nevoie pentru a obţine permisul de conducere pentru orice categorie. Astfel, le oferim un sprijin concret şi le facilităm accesul la un instrument simplu şi eficient, care îi ajută să obţină o calificare cu ajutorul căreia pot concura cu şanse mai bune pentru locurile de muncă disponibile în piaţă. Permis pentru viitor este unul dintre programele tradiţionale prin care MOL România sprijină oamenii din comunităţile din care face parte, iar noi ne menţinem angajamentul de a investi în programe de impact”, declara Gábor Mozga, CEO al MOL România.

„Tinerii câştigători ai acestei ediţii vor încheia un contract cu noi, după care vor alege câte o şcoală de şoferi din zona în care îşi au domiciliul. Vom stabili împreună termenul în care vor finaliza cursurile şi se vor prezenta la examen. Ediţia prin care aniversăm primul deceniu al Programului va avea loc la sfârşitul lunii noiembrie. Cei interesaţi se pot informa accesând website-ul Fundaţiei Pentru Comunitate sau ne pot contacta telefonic”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundaţiei Pentru Comunitate.

Despre programul Permis pentru viitor

Programul Permis pentru viitor este organizat de Fundaţia Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziţie de MOL România. Prin acest program se acordă finanţarea necesară obţinerii permisului de conducere pentru categoriile B, C sau D (incluzând tractoare agricole sau forestiere, troleibuze şi tramvaie), în cazul tinerilor din medii defavorizate, cu vârstele cuprinse între 18 şi 25 de ani, pentru care existenţa permisului este o condiţie sau un avantaj în obţinerea unui loc de muncă, ori un instrument benefic în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu în cazul celor care se află deja în activitate.

De la lansarea din 2015, programul Permis pentru viitor a fost premiat de două ori la nivel naţional: în cadrul Galei Societăţii Civile din 2018 şi la Gala Romanian CSR Awards din 2017. Pe parcursul celor opt ediţii ale Programului, 165 de tineri au obţinut permis de conducere, iar 91 sunt programaţi pentru examen sau se află în diferite faze ale pregătirii, ori se înscriu la cursuri în acest an.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.