Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Proiect desfăşurat la Penitenciarul Miercurea-Ciuc: „Dependent de speranţă – închisoarea nu este un capăt de drum” | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 19 martie 2024
Home » Societate » Proiect desfăşurat la Penitenciarul Miercurea-Ciuc: „Dependent de speranţă – închisoarea nu este un capăt de drum”
Proiect desfăşurat la Penitenciarul Miercurea-Ciuc: <i>„Dependent de speranţă – închisoarea nu este  un capăt de drum”</i>

Proiect desfăşurat la Penitenciarul Miercurea-Ciuc: „Dependent de speranţă – închisoarea nu este un capăt de drum”

Serviciul Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din cadrul Penitenciarului Miercurea-Ciuc, în colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare, Consiliere Antidrog (CPECA) Harghita din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog, a implementat, joia trecută, proiectul de prevenire a consumului de droguri în penitenciare:Dependent de speranţă – închisoarea nu este un capăt de drum”, care a avut rolul de a marca Ziua internaţională împotriva consumului şi traficului ilicit de droguri.

Grupul ţintă a fost format din 20 de persoane condamnate pentru trafic de droguri, precum şi foşti consumatori de droguri. Aceştia au desfăşurat activităţi specifice de informare, consiliere şi au primit informaţii din partea specialiştilor referitoare la reţeaua de servicii complexe care pot oferi sprijin celor interesaţi, în perioada pre şi postdetenţie.

„Proiectul a mai cuprins activităţi de prezentare a unui video clip cu testimoniale ale foştilor consumatori de droguri, dezbateri interactive cu specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare, Consiliere Antidrog Harghita, precum şi distribuirea de materiale informative de prevenire a consumului de droguri. Participanţii au putut experimenta ochelarii de droguri – care au simulat gama largă a efectelor care pot fi declanşate de consumul de droguri”, se arată într-un comunicat de presă remis de organizatori.

Coordonatorii proiectului au fost: subcomisar Teofana Baltă, Alexandra Ţifrea – coordonator CPECA Harghita şi comisar Adriana Samson – psiholog CPECA Harghita.

Conform sursei citate, proiectele educaţionale de prevenire a consumului de droguri fac parte din principalele obiective ale Serviciului Educaţie şi Asistenţă Psihosocială: acelea de a îndruma persoanele custodiate să adopte un stil de viaţă asumat social ca alternativă a consumului de droguri, precum şi de a creşte nivelul de conştientizare, informare şi sensibilizare asupra impactului social, psihologic şi medical al dependenţei de droguri.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.