Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Pentru fiecare zi fără absenţe, elevii ar putea primi câte 10 lei | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 aprilie 2024
Home » Învățământ » Pentru fiecare zi fără absenţe, elevii ar putea primi câte 10 lei
Pentru fiecare zi fără absenţe, elevii ar putea primi câte 10 lei

Pentru fiecare zi fără absenţe, elevii ar putea primi câte 10 lei

  • Măsura ar trebui să intre în vigoare din toamnă şi să se aplice, mai întâi, în ciclul primar
  • Alte două măsuri vizează digitalizarea învăţământului, respectiv infrastructura

Pe pagina oficială a PSD a fost publicat un set de „măsuri prioritare pentru semestrul 2 al anului 2019”, iar printre acestea se află şi un proiect care îi vizează pe copiii claselor I-IV; mai precis pe părinţii acestora.

Măsura 12 din acest set prevede acordarea de „Vouchere de 10 lei/elev pentru fiecare zi de şcoală cu prezenţă integrală”, urmând ca plata să se facă la începutul lunii următoare.

Implementarea proiectului ar trebui să înceapă cu anul şcolar 2019-2020 în ciclul primar, urmând ca din 2020-2021 să fie inclus şi ciclul gimnazial.

Ţinând cont că într-o lună sunt aproximativ 20 de zile lucrătoare, dacă un elev nu ar lipsi în nici o zi, atunci ar trebui să primească vouchere în valoare de 200 de lei.

Citând Institutul Naţional de Statistică, site-ul edupedu.ro scrie că în învăţământul primar şi gimnazial sunt 1.653.688 elevi, iar în învăţământul liceal sunt 629.755 de elevi. Astfel, dacă ar fi să primească toţi câte 200 de lei pe lună, efortul bugetar ar fi 456.688.600 lei pe lună, adică peste 3 miliarde de lei pentru cele circa 7 luni de şcoală dintr-un an calendaristic.

Referindu-se tot la sistemul de învăţământ, Măsura 26 prevede în programul de „Digitalizarea învăţământului românesc”: dotarea sălilor de clasă cu table inteligente şi tablete pentru elevi; digitalizarea manualelor şcolare, prin acces gratuit la wireless în şcoli şi universităţi; dezvoltarea platformelor de e-learning, implementarea catalogului electronic; realizarea de laboratoare digitale.

Iar Măsura 27 face referire la Programul „Infrastructura educaţională”, care prevede: reabilitarea/modernizarea tuturor clădirilor şcolare pentru obţinerea autorizaţiei de funcţionare; grupuri sanitare în interiorul şcolilor pentru toate unităţile de învăţământ; extinderea reţelei de fibră optică; acoperire cu Internet în bandă largă pentru 300.000 de gospodării noi din zone defavorizate.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.