Comunicat – Adevărata faţă a României | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 6 decembrie 2023
Home » Societate » Comunicat – Adevărata faţă a României
Comunicat – <i>Adevărata faţă a României</i>

Comunicat – Adevărata faţă a României

Toţi liderii UDMR dezinformează şi exagerează când se referă la întâmplările de la Valea Uzului, dar cea mai concentrată minciună pe centimetru cub de eter este declaraţia oferită de Kelemen Hunor postului RFI, în care acesta, fără a fi de faţă la evenimente, afirmă: „…A fost un act de vandalism, de barbarie, să intri în cimitir, să-i ataci pe cei care se roagă acolo, să rupi gardul, să rupi poarta, să rupi crucile din pământ, să arunci cu piatră, spunând că tu vii să comemorezi eroi, care, la 10-12 kilometri, într-un alt cimitir în Poiana Uzului sunt într-adevăr îngropaţi, un cimitir uitat. A fost o provocare pusă la cale de câteva organizaţii nonguvernamentale, plus câţiva preoţi, plus foşti militari în rezervă (…) s-a văzut că era o coordonare foarte-foarte precisă de a ataca oamenii care au format un lanţ. (…) România ieri a arătat faţa adevărată, modelul european de protecţie a minorităţilor, asta este faţa adevărată a României în 2019”.

Preşedintele UDMR, ca autor al acestei imagini apocaliptice şi al răspândirii ei în străinătate, minte în absolut toate punctele afirmaţiei, cu excepţia porţii, care a fost într-adevăr deteriorată. Totodată, dl Kelemen omite întreg contextul chestiunii: maghiarizarea cimitirului începută în 1994, eliminarea tuturor semnelor de căpătâi ale ostaşilor căzuţi care aparţin altor etnii decât cea maghiară, închiderea ilegală cu lacăte şi lanţul uman alcătuit ca să blocheze accesul românilor în cimitir chiar de Ziua Eroilor. Mobilizarea profesionistă la eveniment, faptul că maghiarii au început rugăciunea doar la ora la care partea română urma să vină la cimitir, dovedesc într-adevăr că evenimentele au fost deliberat provocate şi precis coordonate, dar nu de către organizaţiile şi instituţiile române, ci de către partea maghiară.

Şi dacă aserţiunea Adevărata faţă a României a dlui Kelemen a devenit celebră, nu ne rămâne decât s-o folosim:

  • Formaţiunea comunistă Consiliul Oamenilor Muncii de Naţionalitate Maghiară s-a transformat în 1989 într-un ONG etnic căruia i s-a permis – prin legi anume făcute pentru a sprijini comunitatea maghiară – să devină forţă politică fără obligaţiile juridice care-i incumbă în mod normal unui partid. Prin unicitatea legislaţiei şi permisivitatea fără echivalent în ţările europene de a face politică etnicistă, provocatoare, nefavorabilă sau chiar adversă statului român, ţara noastră a devenit exemplu des citat în Europa şi în lume. Aceasta este adevărata faţă a României!
  • Un anonim din Cârţa născut într-o familie de activişti, Kelemen Hunor, remarcat doar prin câteva merite literare de nivel mediu, a ajuns de două ori ministru şi o dată vicepremier al României numai şi numai pentru că s-a născut maghiar. Mii de tineri mai capabili şi mai aplicaţi pe gestionarea trebilor economice şi politice ale unei comunităţi au plecat din ţară fără nici o şansă de a ajunge cândva în vreo funcţie minoră în Guvern. Minoritarii au locuri de conducere rezervate, cele de secretar de stat devenind o banalitate. După ce a urcat câteva trepte ale ONG-ului – partid politic, dl Kelemen ia de la statul român între 5 şi 7 milioane de euro pe an, îi cheltuie după cheful domniei sale şi al ciracilor, dând o socoteală extrem de relativă organelor în drept. Aceasta e adevărata faţă a României!
  • Fără UDMR, fără legile laxe şi fără dinţi, fără politica uneori ineptă de proteguire a minorităţilor agresive din această ţară, Kelemen Hunor ar fi rămas agent veterinar la Cârţa. Doar deschiderea democratică şi infinita toleranţă a cetăţenilor acestei ţări i-au permis să devină un personaj notoriu, deşi realizările pur profesionale nu-l disting de marea masă a mediocrităţii. Kelemen Hunor îşi va continua aventura, va ameninţa, va dezinforma, va minţi şi va pângări în orice clipă a vieţii sale ţara care l-a făcut om, iar partidele politice româneşti îi vor întinde întotdeauna o mână – e drept, nu total dezinteresată – pentru a-l face părtaş la guvernare, chiar dacă a transformat ONG-ul înfiinţat în România într-o anexă a Fidesz şi a intereselor cercurilor retrograde din Ungaria. Căci aceasta este adevărata faţă a României!
  • Împreună cu tovarăşii de drum vor comite ilegalităţi flagrante şi vor striga ca din gură de şarpe că majoritarii sunt vinovaţi; îşi va permite să susţină ca validă logic demenţa de-a interzice, într-o sărbătoare tradiţional consacrată Eroilor, ca majoritarii să intre într-un cimitir militar internaţional – şi dacă aceştia vor intra totuşi pentru a-şi realiza scopul, va da declaraţii în care întâmplarea cu pricina ia proporţiile unei grozăvii echivalente cu Pearl Harbour, Hiroshima ori Guernica. Mediile internaţionale vor prelua această imensă minciună, iar ţara unde s-a născut şi al cărei cetăţean este Kelemen Hunor îi va acorda Ordinul Steaua României înfiinţat de Voievodul Unirii şi nu-i va clinti nici un fir de păr în cap.

Aceasta este adevărata faţă a României!

(Biroul de presă al Forumului Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.