O nouă amânare în procesul preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 19 septembrie 2024
Home » Societate » O nouă amânare în procesul preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita
O nouă amânare în procesul preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita

O nouă amânare în procesul preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita

Procesul în care preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, este judecat pentru mai multe infracţiuni, printre care şi abuz în serviciu, a fost amânat din nou, ieri, pentru data de 19 februarie 2018, după ce mai mulţi avocaţi au solicitat acest lucru, unii invocând motive excepţionale, cum ar fi deces în familie sau probleme medicale.

După ce luna trecută, procesul preşedintelui CJ Harghita a fost amânat întrucât unul dintre inculpaţi, care este încarcerat în urma altei condamnări, nu a fost prezent la şedinţă, la termenul de luni au fost depuse mai multe cereri de amânare din partea avocaţilor, unii motivând faptul că au termene la alte instanţe, alţii că se află în concediu medical, iar o altă cerere vizează un deces în familia unuia dintre apărători.

Întrebat de judecător despre cererile de amânare, procurorul cauzei a precizat că acestea sunt însoţite de documente justificative şi a fost de acord cu amânarea, punctând că ar trebui să fie ultima dată când se mai întâmplă acest lucru.

Judecătorul a decis amânarea cauzei pentru data de 19 februarie 2018, arătând că instanţa nu poate să nu accepte cererile, unele dintre ele invocând „situaţii excepţionale”.

Potrivit DNA Târgu Mureş, Borboly Csaba a fost trimis în judecată, alături de alte 12 persoane, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată şi calificată – câte trei acte materiale, instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată şi calificată – trei acte materiale, două infracţiuni de fals intelectual şi denunţare calomnioasă.

Aceeaşi sursă susţine că prejudiciul total produs judeţului Harghita, ca urmare a activităţilor inculpaţilor, desfăşurate în anii 2010 şi 2011, este de 4.883.855,96 lei (echivalentul a 1.138.428 euro la cursul de la acea dată), care constă în caracterul fictiv al materialelor date în custodie firmelor constructoare şi în diferenţa dintre preţurile onorate şi cele oferite de firmele descalificate la licitaţie, substanţial mai mici.

Trei dintre inculpaţi şi-au recunoscut vina şi au fost condamnaţi, iar în cazul celorlalţi zece, procesul continuă. (L. Matei)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.