Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

O autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţimi a ajuns la ISU „Oltul” Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 aprilie 2024
Home » Societate » O autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţimi a ajuns la ISU „Oltul” Harghita
O autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţimi a ajuns la ISU „Oltul” Harghita

O autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţimi a ajuns la ISU „Oltul” Harghita

Pompierii harghiteni beneficiază de ieri de o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţimi ce a fost achiziţionată prin proiectul „Multi risc-modul I”.

În cadrul unui comunicat de presă emis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita, se precizează că faţă de autospecialele vechi ale unităţii, care puteau asigura intervenţii la înălţimi de doar 30 de metri, noua autospecială poate asigura intervenţii la o înălţime de până la 42 de metri. Autospeciala are o scară telescopică dotată cu nacelă, care poate prelua, în acelaşi timp, trei persoane cu o greutate maximă de aproximativ 300 de kg, dar şi un tun de refulare a apei, cu care se intervine pentru stingerea incendiilor.

În cadrul aceluiaşi comunicat se mai aminteşte faptul că braţul telescopic se poate întinde până la 42 de metri şi pentru că este comandată electrico-hidraulic, aceasta permite intervenţia la cele mai înalte clădiri.

∗∗∗

Autospeciala a fost achiziţionată de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul proiectului „Multi risc-modul I”, care este finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară 5.

Proiectul se derulează în perioada decembrie 2016 – august 2018, are un buget total de aproximativ 157 milioane de lei (35 milioane de euro), iar obiectivul general este creşterea rezilienţei la dezastre a comunităţilor prin îmbunătăţirea capabilităţilor de intervenţie în situaţii de urgenţă generate de mai multe tipuri de risc: inundaţii, alunecări de teren, cutremure, eşecul utilităţilor publice şi accidente în industrie.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.