Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Ceremonii de comemorare a eroilor harghiteni căzuţi în timpul evenimentelor din 1989 | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 22 mai 2024
Home » Societate » Ceremonii de comemorare a eroilor harghiteni căzuţi în timpul evenimentelor din 1989
Ceremonii de comemorare a eroilor harghiteni căzuţi în timpul evenimentelor din 1989

Ceremonii de comemorare a eroilor harghiteni căzuţi în timpul evenimentelor din 1989

Astăzi, de la ora 10:00, la cimitirul de pe strada Leliceni din municipiul Miercurea-Ciuc a fost comemorat eroul Müller Antal László. Acesta a fost ucis, la doar 18 ani, în noaptea de 22/23 decembrie 1989, în timpul evenimentelor din Braşov, în timp ce efectua stagiul militar.

La monumentul dedicat eroului harghitean va avea loc o slujbă de pomenire, dar şi depuneri de coroane de flori, garda de onoare fiind alcătuită din militari ai Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”. Pe monumentul ridicat în amintirea lui Müller Antal László, care a fost înaintat post-mortem la gradul de sublocotenent, stă scris: „A căzut eroic în noaptea de 22-23 decembrie 1989, la Braşov, în timpul Revoluţiei pentru democraţie, împotriva tiraniei”. În anii ’90, Primăria municipiului Miercurea-Ciuc a hotărât ca strada pe care a stat Müller László să-i poarte numele.

Ceremonia va fi organizată de Primăria Miercurea-Ciuc.

De asemenea, nici eroii Marinel Cotfas, din Subcetate, şi Lőrincz Ioan Raimund, din Gălăuţaş, ambii căzuţi în timpul Revoluţiei din 1989, nu sunt uitaţi, fiind organizate ceremonii de comemorare.

Miercuri, în curtea sediului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita din Miercurea-Ciuc, la Monumentul Eroilor Poliţiei Române Căzuţi la Datorie în Judeţul Harghita, au fost comemoraţi poliţiştii martiri care au căzut la datorie. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.