Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Grupul francez „Lactalis” preia „Covalact” şi „Lactate Harghita” | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 28 martie 2024
Home » (Inter)Național » Grupul francez „Lactalis” preia „Covalact” şi „Lactate Harghita”
Grupul francez „Lactalis” preia „Covalact” şi „Lactate Harghita”

Grupul francez „Lactalis” preia „Covalact” şi „Lactate Harghita”

Consiliul Concurenţei a anunţat că a autorizat preluarea Covalact şi Lactate Harghita de către compania franceză Lactalis cu anumite condiţii, iar grupul francez trebuie să cesioneze marca de unt La Dorna, pentru o anumită perioadă de timp, către o altă companie.

„În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că tranzacţia poate conduce la consolidarea poziţiei grupului Lactalis pe piaţa producţiei şi comercializării untului, la nivel naţional, cu efectul reducerii posibilităţilor de alegere ale consumatorilor. În această situaţie ar fi existat posibilitatea ca tranzacţia să conducă la creşterea preţului untului”, se arată în comunicat.

Ca urmare, tranzacţia a fost autorizată cu condiţia respectării unor angajamente asumate voluntar de către grupul Lactalis. Astfel, acesta şi-a luat angajamentul de a cesiona marca de unt „La Dorna” pentru o anumită perioadă de timp către o companie cu competenţă industrială relevantă, independentă de grupul Lactalis, a mai precizat Consiliul Concurenţei. De asemenea, această companie trebuie să schimbe marca, deci va comercializa untul sub altă denumire.

Grupul Lactalis, care a preluat anul trecut şi compania Albalact, a cumpărat în decembrie şi producătorul român de lactate Covalact, consolidându-şi astfel poziţia de lider pe piaţa lactatelor din România. Lactalis este lider la nivel mondial în industria procesării laptelui, deţinând multe branduri internaţionale precum President, Parmalat, Galbani.

Compania Covalact are 380 de angajaţi şi două unităţi de producţie a lactatelor, la Sfântu Gheorghe şi Miercurea-Ciuc, precum şi un depozit logistic cu o capacitate de 1.400 de paleţi. Covalact a avut anul trecut o cifră de afaceri de 230 milioane de lei şi un profit net de 13,1 milioane de lei. (bursa.ro)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.