S-au aprobat modificări importante în Regulamentul de funcţionare a bazinului de înot şi nu numai | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 iulie 2024
Home » Societate » S-au aprobat modificări importante în Regulamentul de funcţionare a bazinului de înot şi nu numai
S-au aprobat modificări importante în Regulamentul de funcţionare a bazinului de înot şi nu numai

S-au aprobat modificări importante în Regulamentul de funcţionare a bazinului de înot şi nu numai

În ultima şedinţa ordinară, Consiliul local municipal Miercurea-Ciuc a luat câteva hotărâri de interes general. Am scris deja despre modificările care se referă la tarifele care se vor practica pentru serviciile de transport public local de călători prin curse regulate la nivelul municipiului. Am precizat costurile pentru bilete, pentru abonamente, dar şi înlesnirile care au fost aprobate la propunerea unor consilieri. Şi pentru că tot amintesc despre acest lucru, voi face precizarea că: pensionarii în vârstă de peste 65 de ani (şi nu peste 70 de ani) beneficiază de reducere de 50 la sută din costul abonamentului.

Modificarea regulamentului de funcţionare a bazinului de înot din municipiu

Referitor la modificările aprobate în ceea ce priveşte bazinul de înot, se impune precizarea că proiectul iniţial a fost afişat la sediul primăriei timp de 30 de zile lucrătoare (conform Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică), iar în data de 6 iunie 2017 s-a organizat şi o dezbatere publică pe marginea proiectului de hotărâre la care au participat reprezentanţii cluburilor publice şi private şi care au depus sesizări, în scris, cu privire la modificările care se impun. Mai mult, consilierul Ábráhám Elöd Lajos a realizat şi un studiu de impact. În urma acestor demersuri a reieşit faptul că, din 2013, de când a demarat programul în urma căruia tot mai mulţi elevi din municipiul Miercurea-Ciuc învaţă să înoate în cadrul orelor de sport din şcolile din municipiu, dar şi din localităţile învecinate, se constată faptul că numărul persoanelor care folosesc cu regularitate bazinul de înot este în creştere de la an la an, altfel spus, s-a ajuns în situaţia în care bazinul de înot a început să fie neîncăpător în orele de vârf, modificarea regulamentului devenind o necesitate, impunându-se elaborarea şi implementarea unui nou regulament adaptat noilor cerinţe. Trebuie spus şi faptul că la elaborarea proiectului definitiv s-a ţinut seama de opiniile a şase instructori de înot de la cluburi sportive private. În acest fel, aşadar, noul regulament de funcţionare este schimbat în ceea ce priveşte: 1) împărţirea culoarelor între instructorii de înot şi clienţii bazinului pentru o funcţionalitate optimă; 2) stabilirea modalităţii de „rezervare de culoar”; 3) modificarea preţului biletelor de intrare şi a abonamentelor. În conferinţa de presă ce a avut loc după şedinţa ordinară, consilierul Ábráhám a spus, printre altele, că grupurile au acces zilnic între orele 15:00-18:00, perioadă în care pentru altcineva accesul este stopat, iar biletul de intrare s-a majorat de la 12 lei la 15 lei. Pentru familii s-au stabilit înlesniri în sensul că un adult cu un copil va plăti 10 lei; o familie compusă din trei va plăti 36 de lei, familia cu patru copii va plăti 43 lei pentru biletul de intrare, iar în cazul familiei alcătuită din 6 persoane, costul este de 45 lei.

Cerinţa cetăţenilor municipiului de a putea folosi pista de atletism s-a împlinit

Şi de acest subiect s-a ocupat îndeaproape şi cu responsabilitate acelaşi consilier local care a realizat studiul de impact în legătură cu bazinul de înot. La capitolul utilizarea pistei de atletism se impun reţinute următoarele: sportivii de performanţă legitimaţi la cluburile sportive de drept public sau privat cu sediul în Miercurea-Ciuc au acces zilnic, în zilele lucrătoare şi în zilele de sâmbătă; cluburile sportive care doresc să utilizeze pista de atletism vor depune o cerere scrisă sub semnătura conducătorului acestora la administratorul bazei sportive, cel târziu până la data de 15 a lunii precedente celei în care doresc să utilizeze pista de atletism – în cerere se va stipula data şi intervalul orar pentru care se solicită accesul, numărul sportivilor care vor lua parte la acţiunea sportivă, antrenorul care îi va însoţi, precum şi scopul pentru care se solicită accesul.

În vederea sprijinirii activităţilor de educaţie fizică conform Legii educaţiei fizice şi sportului, elevii şi studenţii din unităţile de învăţământ acreditate de pe raza administrativ-teritorială a municipiului au acces gratuit în zilele lucrătoare, în intervalul orar 09:00-14:00, în cadrul orelor de educaţie fizică. În fine, cetăţenii care doresc să folosească pista de atletism vor trebui să depună la administratorul bazei sportive o solicitare scrisă, care constituie de fapt declaraţia pe propria răspundere din care să rezulte că are acceptul medicului pentru acest sport. În vederea sprijinirii „Sportului pentru toţi”, cetăţenii care au împlinit 14 ani pot folosi pista de atletism gratuit, pe propria răspundere în intervalul orar şi în condiţiile stabilite în regulamentul de funcţionare.

Accesul cetăţenilor în incinta pistei de alergare va avea loc doar cu permisul valabil eliberat de administratorul bazei sportive, în zilele lucrătoare, între orele 06:00-09:00, respectiv 18:00-22:00, iar în zilele de sâmbătă, între orele 07:00-10:00. Intervalele orare – după cum a precizat consilierul Ábráhám – pot fi modificate prin decizia consiliului local, cu condiţia neafectării activităţilor sportive de performanţă.

AURELIA ILUŢ

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.