Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Consiliul Judeţean Harghita a votat un sprijin rambursabil de 2 milioane de lei pentru Odorheiu Secuiesc | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 28 aprilie 2024
Home » Societate » Consiliul Judeţean Harghita a votat un sprijin rambursabil de 2 milioane de lei pentru Odorheiu Secuiesc
Consiliul Judeţean Harghita a votat un sprijin rambursabil de 2 milioane de lei pentru Odorheiu Secuiesc

Consiliul Judeţean Harghita a votat un sprijin rambursabil de 2 milioane de lei pentru Odorheiu Secuiesc

  • Şcoala Specială „Sf. Ana” din Miercurea-Ciuc va deveni verde şi incluzivă

Consiliul Judeţean Harghita s-a reunit în şedinţă ordinară online, miercuri, caracterul de urgenţă fiind rectificarea bugetului ca urmare a deciziei Guvernului de a modifica calendarul efectuării plăţilor prin unităţile Trezoreriei.

Astfel, consiliul a votat acordarea unui sprijin de 2.000 de lei municipiului Odorheiu Secuiesc, din fondul de rezervă bugetară, pentru achitarea facturilor în cadrul programului de modernizare şi reabilitare a infrastructurii rutiere în vederea eficientizării traficului şi reducerea emisiilor de carbon.

În cadrul şedinţei a fost aprobată reactualizarea indicatorilor tehnico-economici ai investiţiei privind modernizări la Homorod-Băi, în acest sens, Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita apreciind că, în afară de Vila 6, vor mai exista 4 noi locaţii pentru tabere de tineret pe care vor să le depună spre finanţare când se vor deschide liniile prin Programul Operaţional Regional.

Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Harghita i-a fost aprobată participarea în calitate de partener la derularea în cadrul Programului Erasmus+ a proiectului OUTDOOR4MI – Outdoor Education for Pupil with Mobility Impairments in Kindergarten – Educaţie în aer liber pentru preşcolarii cu deficienţe de mobilitate, Elekes Zoltan, directorul instituţiei apreciind că prin acest proiect se doreşte integrarea copiilor preşcolari, cu dizabilităţi motorii, în grădiniţă.

Pentru Şcoala Specială „Sf. Ana” Miercurea-Ciuc a fost aprobat studiul de fezabilitate aferent investiţiei pentru realizarea unei şcoli verzi care să includă şi un centru modern de educaţie incluzivă cu spaţii educaţionale adecvate.

Totodată, în cadrul şedinţei a fost aprobată prelungirea termenului de implementare a mai multor proiecte cu finanţare UE, referitoare la servicii sociale, pentru persoane vulnerabile, până la finele anului 2024.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.