Copiii din oraşul Bălan au participat la ateliere şi jocuri gratuite de şah | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 22 iunie 2024
Home » Societate » Copiii din oraşul Bălan au participat la ateliere şi jocuri gratuite de şah
Copiii din oraşul Bălan au participat la ateliere şi jocuri gratuite de şah

Copiii din oraşul Bălan au participat la ateliere şi jocuri gratuite de şah

Copiii din oraşul Bălan, judeţul Harghita, au avut ocazia să participe la ateliere şi jocuri gratuite de şah.

Asociaţia Focus for Partnership anunţă finalizarea cu succes a proiectului Clubul de Şah FOCUS din oraşul Bălan, judeţul Harghita. Finanţat prin programul Start ONG de către Kaufland Romania şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow, acest proiect a adus împreună participanţi de toate vârstele şi nivelurile de expertiză în şah, promovând educaţia şi dezvoltarea personală într-un mediu incluziv, pe parcursul întregului an.

Prin intermediul competiţiilor organizate cu ocazia Zilei Copilului, pe 1 iunie, şi a Zilelor Oraşului Bălan, proiectul a oferit o platformă interactivă şi educativă pentru un număr de 100 de participanţi. Aceste competiţii au venit după realizarea unui număr de 30 de workshop-uri intensive, sesiuni de antrenament şi jocuri practice de şah, susţinute cu ajutorul unor experţi în domeniu, printre care s-a numărat şi Sabina Piţigoi, campioană la categoria Dezlegări, membră a Cubului Sportiv Dinamo Bucureşti. Activităţile proiectului au fost esenţiale pentru promovarea educaţiei prin intermediul jocului de şah, evidenţiind că acesta nu este doar un hobby, ci şi un instrument valoros pentru dezvoltarea personală şi socială a comunităţii.

Doamna Pinghireac Nicoleta, preşedintele asociaţiei, subliniază că obiectivul Clubului de Şah FOCUS a fost de a oferi copiilor şi tinerilor din Bălan oportunităţi de dezvoltare personală şi educaţie prin intermediul jocului de şah. Proiectul a încurajat abilităţile de gândire strategică şi luare a deciziilor într-un mediu ludic şi interactiv, promovând încrederea în sine şi o atmosferă pozitivă pentru comunitate.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social şi cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro.

Asociaţia Focus for Partnership, condusă de doamna Pinghireac Nicoleta, se dedică dezvoltării comunităţii din Bălan, zonă defavorizată economic şi social, continuând să ofere oportunităţi de învăţare şi dezvoltare pentru copii, tineri şi adulţi. Proiectele Asociaţiei sunt centrate pe educaţie şi dezvoltare personală, pe promovarea biodiversităţii şi a unui stil de viaţă sănătos.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.