Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Ce se poate realiza cu 20.000 de lei, respectiv cu 9.000 de lei? | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 26 aprilie 2024
Home » Agricultură/Ecologie » Ce se poate realiza cu 20.000 de lei, respectiv cu 9.000 de lei?
Ce se poate realiza cu 20.000 de lei, respectiv cu 9.000 de lei?
Câştigătoarea proiectului „Arii Naturale Protejate” 2017: ProPark Fundaţia pentru Arii Protejate

Ce se poate realiza cu 20.000 de lei, respectiv cu 9.000 de lei?

Cu câteva zile în urmă am publicat ştirea conform căreia MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat au anunţat câştigătorii premiilor „Spaţii Verzi” 2017, respectiv „Arii Naturale Protejate” pe anul trecut. Aceste premii au fost acordate pentru două proiecte de succes, a căror valoare a fost de 20.000 de lei, respectiv 9.000 de lei, însă doar cu banii nu ar fi ieşit ceva deosebit, dacă nu s-ar fi adăugat multă, multă pasiune şi dăruire. Cei ce au realizat/implementat aceste două proiecte au venit la festivitatea de premiere, care a avut loc în prezenţa presei locale, cu o prezentare video drept suport pentru prezentarea verbală.

Despre aceste două proiecte va fi vorba, pe scurt, în cele ce urmează, cu gândul că acestea ar putea foarte bine servi drept sursă de inspiraţie pentru alte ONG-uri harghitene în parteneriat cu organizaţii, instituţii publice, dar şi cu administratori de arii protejate.

Câştigătoarea premiului „Spaţii Verzi” 2017: Asociaţia INVENTIS

Înainte de reabilitare

Proiectul „Grădina verde înmiresmată” a avut ca scop amenajarea şi reabilitarea spaţiului verde aflat în incinta Grădiniţei cu program prelungit nr. 6 din Bistriţa şi educaţia ecologică a copiilor din această instituţie. În urma implementării proiectului, în perioada aprilie-august 2017, peste 200 de preşcolari au participat la acţiuni de educaţie ecologică organizate în incinta grădiniţei, precum: seminarii având ca temă „curiozităţi din viaţa plantelor şi animalelor”, „Natura – prietena mea” şi amenajarea şi îngrijirea spaţiului verde prin plantarea a 44 de arbori/arbuşti, prin plantarea a peste 200 de flori, 8 băncuţe au fost amplasate pe o suprafaţă totală de 200 mp. Au fost organizate şi activităţi practice, copiii participând efectiv la amenajarea şi înfrumuseţarea

După reabilitare

curţii, aceste acţiuni au avut loc sub nişte generice foarte inspirate: „particip şi eu”, „pictură pe piatră”, „pictură pe gard”. A avut loc şi o expoziţie inaugurală a spaţiului verde. De asemenea, s-a participat şi la activităţi de ecologizare a Parcului municipal Bistriţa. 17 cadre didactice şi 12 educatoare au participat la îngrijirea copiilor şi alţi 10 voluntari ai Asociaţiei INVENTIS au fost implicaţi în diferitele activităţi ale proiectului. Rezultatul final este impresionant, cred că orice părinte şi-ar duce copilul la această grădiniţă.

Acesta a fost proiectul care a beneficiat de o finanţare de 9.000 de lei.

Câştigătoarea proiectului „Arii Naturale Protejate” 2017: ProPark Fundaţia pentru Arii Protejate

Proiectul premiat în 2017 în cadrul componentei „Arii Naturale Protejate” a fost denumit „Braşov, oraş în mijlocul naturii”. Scopul acestui proiect a fost promovarea ariilor naturale protejate din judeţul Braşov prin organizarea de evenimente şi conceperea unor instrumente de comunicare, adresate publicului larg. În cadrul proiectului s-a organizat a treia ediţie a evenimentului „Săptămâna ariilor protejate”, care a avut diverse activităţi interactive cu scopul promovării şi conştientizării importanţei protecţiei naturii, şi anume: conferinţe publice, discuţii libere, lansarea filmului „Natura Braşovului”, excursii ghidate, „Zilele porţilor deschise”, activităţi educative pentru copii, igienizări şi expoziţii. În timpul evenimentului „Săptămâna ariilor protejate” au avut loc 14 activităţi pentru publicul larg, la care au participat aproximativ 500 de persoane. Pe lângă toate acestea au avut loc patru ateliere de educaţie ecologică pentru elevii din comunităţile învecinate cu ariile protejate şi s-au realizat: un pachet de cărţi poştale şi un film documentar despre natura Braşovului.

Acest proiect, extrem de reuşit, a avut o finanţare în valoare de 20.000 lei.

AURELIA ILUŢ

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.