Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Nu există soluţii concrete pentru detensionarea pieţei muncii | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 24 aprilie 2024
Home » (Inter)Național » Nu există soluţii concrete pentru detensionarea pieţei muncii
Nu există soluţii concrete pentru detensionarea pieţei muncii

Nu există soluţii concrete pentru detensionarea pieţei muncii

Statul a crescut ajutoarele sociale cu 14% anul acesta şi cu 12% anul trecut, iar acestea nu sunt măsuri pentru încurajarea detensionării pieţei muncii, susţine Iancu Guda, preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR).

„Nu văd soluţii concrete pentru detensionarea pieţei muncii. Deşi mediul de afaceri a semnalat acum 3-5 ani, deşi a subliniat acum 2 ani, deşi strigă cu disperare astăzi, şi trage semnale de alarmă că peste 3-5 ani vom vedea ce înseamnă tensionarea forţei de muncă, nu văd măsuri consistente, coerente, vizionare din partea statului român care să ajute la detensionarea pieţei forţei de muncă”, a spus Guda.

„Suntem mai puţini, mai vârstnici, mai puţin educaţi, investim doar 3% în educaţie, avem foarte multă auto-gospodărire şi ajutoarele sociale cresc cu 14% anul acesta, după ce anul trecut au crescut cu 12%. Nu cred că sunt măsuri de natură să încurajeze munca. Cât să mai strigăm, cât să mai spunem?”.

„Recent s-a inaugurat încă o furnică de autostradă. Stăm foarte prost din această perspectivă. Tot atunci se scria în presă că BMW a făcut o fabrică la 70 de kilometri de România, de Oradea. Nu ne-am învăţat lecţia. Cred că acum 7-8 ani pierdeam Mercedes, care a ales Ungaria pentru că nu avem infrastructură”, a afirmat preşedintele AAFBR, la Forumul Antreprenorilor Made in Romania, organizat de Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

„Uitaţi-vă la hartă, la zona care nu este verde, pentru că verdele reprezintă autostrăzile. Europa este împânzită de autostrăzi, pe când la noi mişună câteva furnici, doar Bucureşti-Constanţa mai salvează cu 220 kilometri. Avem cea mai scăzută densitate şi la toţi parametri de kilometri de autostradă la 1.000 de locuitori suntem pe ultima poziţie din UE, de 0,03. Ţările din top stau de 10 ori mai bine din această perspectivă”, a precizat Iancu Guda. (HotNews)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.