Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Liceul „Miron Cristea” Subcetate – „ERASMUS+ şi eTwinning în şcoala noastră” | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 29 martie 2024
Home » Învățământ » Liceul „Miron Cristea” Subcetate – „ERASMUS+ şi eTwinning în şcoala noastră”
Liceul „Miron Cristea” Subcetate – „ERASMUS+ şi eTwinning în şcoala noastră”

Liceul „Miron Cristea” Subcetate – „ERASMUS+ şi eTwinning în şcoala noastră”

În spiritul sărbătoririi celei de-a 30 aniversări a programului emblematic al Uniunii Europene ERASMUS, în perioada 13-15 octombrie s-au marcat Zilele Erasmus la Liceul „Miron Cristea” din Subcetate.

Erasmus, programul care poartă numele uneia dintre figurile marcante ale umanismului european, reprezintă programul Uniunii Europene care sprijină educaţia, formarea, tineretul şi sportul. Zilele Erasmus reprezintă un eveniment care sărbătoreşte succesul programului şi prezintă beneficiile experienţelor de învăţare care aduc îmbunătăţiri din punct de vedere calitativ la viaţa participanţilor, modul de a interacţiona, de a gândi şi de a te implica, parcursul educaţional şi conexiunea cu cei din jur.

În data de 13 octombrie a fost organizat evenimentul „Erasmus+ şi eTwinning în şcoala noastră” din iniţiativa doamnei educatoare Viorica Urzică, participantă entuziastă la mai multe proiecte, eveniment găzduit online pe platforma G-suite a şcolii. Acest eveniment a reunit mai mult de 60 de invitaţi şi participanţi care s-au alăturat organizatorilor. Dna educatoare Viorica Urzică a prezentat proiectele „MICUL PRINŢ – LITTLE PRINCE” – proiect eTwinning cu participarea unor şcoli din România, Grecia, Spania şi Italia şi „TEACHING THROUGH GAMES – ÎNVĂŢAREA PRIN JOCURI” cu participanţi din România, Turcia, Grecia, Polonia, Slovacia, Cehia.

Alături de doamna educatoare Viorica Urzică au participat colegii de la Liceul „Miron Cristea”, colegi şi prieteni cu care a colaborat pe parcursul proiectelor şi oaspeţi dragi. Doamna inspector pentru învăţământ preşcolar Ionela-Adriana Buzilă de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita s-a alăturat evenimentului şi a apreciat iniţiativa, prezenţa numeroasă şi buna desfăşurare. Domnia sa a intervenit şi pentru a susţine nevoia de educaţie bine orientată indiferent de vârstă, o traiectorie bine definită în actul educaţional formal, non-formal şi informal.

Ca ambasador Erasmus şi eTwinning a fost prezentă doamna Nicoletta Huştiuc, profesor pentru învăţământ preşcolar de la Şcoala Gimnazială nr. 3 din Cugir, Grădiniţa Vinerea, jud. Alba. Doamna ambasador Erasmus şi eTwinning ne-a împărtăşit din experienţa domniei sale şi ne-a expus câteva dintre proiectele pe care le-a coordonat. Prezenţa domniei sale în rândurile noastre la eveniment a ridicat valoarea acestuia, fapt pentru care organizatorii sunt recunoscători. „Unitate în diversitate” a fost cheia în care dna Nicoleta Huştiuc ne-a introdus în complexitatea programului european şi în multiplele posibilităţi de a accesa, pe diverse paliere, mobilităţile Erasmus.

O prezenţă binevenită şi apreciată a fost cea a elevilor din clasele a XII-a şi a XI-a, Andrei Vâlcan, Andreea Tompea, Andreea Urzică, Adina Urzică şi Raluca Dobrean, de la Liceul „Miron Cristea”, participanţi în programele Erasmus+ de mobilitate pentru tineret. Tinerii şi-au prezentat cu mult drag experienţele trăite, dinamica proiectelor, temele abordate, sentimentele şi emoţiile pe care le-au avut. Conexiunea cu alte culturi, obligativitatea de a vorbi o limbă străină, interacţiunea şi cunoaşterea sunt doar câteva aspecte pe care elevii noştri le-au subliniat, pe lângă faptul că şi-au făcut mulţi prieteni, s-au distrat şi şi-au exersat abilităţile de comunicare într-o limbă străină, una dintre competenţele-cheie pe care le urmărim în formarea elevilor.

Organizatorii adresează multe mulţumiri tuturor invitaţilor şi speră în colaborări viitoare frumoase şi fructuoase.

„Prietenia e cel mai mare dintre toate bunurile; tot atât de necesar vieţii ca apa, focul şi aerul” – Erasmus din Rotterdam.

Director, prof. Anişoara Balog

Director adjunct, prof. Sanda-Emilia Vodă

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.