Până pe 1 noiembrie:Circulaţia feroviară întreruptă pe timp de zi din nou între Siculeni şi Sâncrăieni din cauza lucrărilor la podul peste calea ferată | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 13 iunie 2024
Home » Societate »
Până pe 1 noiembrie:
Circulaţia feroviară întreruptă pe timp de zi din nou între Siculeni şi Sâncrăieni din cauza lucrărilor la podul peste calea ferată
<h5><i>Până pe 1 noiembrie:</i></h5>Circulaţia feroviară întreruptă pe timp de zi din nou între Siculeni şi Sâncrăieni din cauza lucrărilor la podul peste calea ferată

Până pe 1 noiembrie:
Circulaţia feroviară întreruptă pe timp de zi din nou între Siculeni şi Sâncrăieni din cauza lucrărilor la podul peste calea ferată

Primăria Miercurea-Ciuc a anunţat că executantul lucrărilor de reabilitare a podului peste calea ferată din municipiul reşedinţă de judeţ demarează, săptămâna aceasta, o etapă de lucru care necesită restricţionarea circulaţiei feroviare. Din acest motiv, între 17 octombrie şi 1 noiembrie, pe ruta Siculeni-Sâncrăieni circulă în ambele direcţii autobuze pentru înlocuirea trenurilor, zilnic, între orele 10:00-19:00, inclusiv sâmbătă şi duminică. Primăria Miercurea-Ciuc a informat pe pagina sa oficială de Facebook că trenurile de noapte şi cele de dimineaţă vor circula cu program normal. Pentru a urca în autobuzele care vor înlocui trenurile pe ruta menţionată, călătorii trebuie să prezinte un bilet de tren cumpărat în prealabil, a mai precizat Primăria Miercurea-Ciuc, care a mulţumit totodată cetăţenilor pentru înţelegere şi răbdare.

Reprezentanţii administraţiei locale au afirmat că este nevoie de restricţionarea circulaţiei feroviare deoarece se lucrează la al cincilea picior al podului, aflat lângă şinele de cale ferată, iar firma specializată care se ocupă de forajele necesare s-a apucat deja de lucru.

„Am ajuns în faza în care am obţinut avizul de la CFR pentru efectuarea lucrărilor la pila cinci de la pasaj, care este chiar în vecinătatea şinelor. Asta înseamnă că începând de astăzi şi până în 1 noiembrie, între orele 10:00 şi 19:00, vom aborda iară timp de două săptămâni situaţia în care pasagerii trenurilor vor fi transportaţi cu autobuzele între Siculeni şi Sâncrăieni. Ceea ce este diferit faţă de data trecută este că acum executantul lucrărilor de la pasaj, Strabag, va lucra şi sâmbăta, şi duminica. Dacă forajele merg fără probleme, în maximum 14 zile putem termina, dar noi am socotit câteva zile în plus pentru eventuale probleme care ar putea să apară. Credem însă că această perioadă va fi de ajuns pentru a efectua şi lucrările respective”, a declarat publicaţiei noastre viceprimarul municipiului Miercurea-Ciuc, Bors Béla, care a menţionat că vor fi afectaţi din cauza transbordărilor între staţiile amintite, în total, pasagerii a 24 de trenuri.

„În ceea ce priveşte lucrările la pasaj, în momentul de faţă suntem în termen. Dacă lucrurile merg conform graficului şi în continuare, atunci undeva pe la mijlocul lunii noiembrie, spre finele lunii noiembrie maximum, vom monta deja primele grinzi în partea dinspre Odorheiu Secuiesc şi dacă, bineînţeles, nu vin îngheţurile mari vom avea primul strat de asfalt pe ambele rampe”, a afirmat Bors Béla.

În ceea ce priveşte procesul intentat primăriei de unele persoane fizice şi juridice aflate în vecinătatea podului peste calea ferată, viceprimarul a spus că recent a fost pronunţată o primă hotărâre judecătorească în Miercurea-Ciuc, când instanţa a hotărât că lucrările nu trebuie suspendate până la luarea unei decizii pe fond, însă hotărârea a fost atacată la instanţa superioară şi astfel procedurile vor continua la Curtea de Apel din Târgu Mureş. „Noi considerăm că toate documentele sunt în legalitate şi sperăm şi în continuare într-o decizie favorabilă. Am ascultat şi reclamaţiile petenţilor şi noi considerăm că sunt nişte chestiuni minore, dintre care o parte au fost deja soluţionate prin dispoziţia de şantier prin care am redus pe ambele părţi cu 30 de centimetri lăţimea pasajului, iar celelalte privind iluminatul sau accesul sunt probleme care nu influenţează execuţia lucrărilor şi nu vor avea de suferit reclamanţii respectivi”, a mai spus Bors Béla.

Circulaţia feroviară a fost restricţionată temporar pe aceeaşi rută şi în vară, când a fost necesară utilizarea unei macarale de mare tonaj pentru ridicarea unor grinzi. Lucrările la podul peste calea ferată din Miercurea-Ciuc au început anul acesta în luna aprilie şi este de aşteptat să fie finalizate în 2023, la sfârşitul verii. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.