Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Fostele cabane de vânătoare ale Direcţiei Silvice Harghita, ocupate în totalitate în perioada sărbătorilor | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 24 aprilie 2024
Home » Societate » Fostele cabane de vânătoare ale Direcţiei Silvice Harghita, ocupate în totalitate în perioada sărbătorilor
Fostele cabane de vânătoare ale Direcţiei Silvice Harghita, ocupate în totalitate în perioada sărbătorilor

Fostele cabane de vânătoare ale Direcţiei Silvice Harghita, ocupate în totalitate în perioada sărbătorilor

Cele şase foste cabane de vânătoare, amplasate în mijlocul naturii, pe care Direcţia Silvică (DS) Harghita le pune la dispoziţia turiştilor sunt ocupate în totalitate în perioada Crăciunului şi a Anului Nou. Directorul DS Harghita, ing. Cătălin Mutică, a declarat că rezervările au fost făcute cu mult timp înainte.

„Sunt cabane pe care le-am folosit în trecut în special pentru acţiunile de vânătoare. Datorită diminuării numărului de fonduri de vânătoare gestionate de direcţia silvică, unele dintre cabanele silvice au rămas fără fondul de vânătoare aferent şi atunci le folosim în scop turistic. Un număr de trei cabane – din Topliţa, Borsec şi Tulgheş – în continuare deservesc şi fondurile cinegetice din apropiere şi sunt folosite şi de vânători pe perioada acţiunilor de vânătoare, dar în perioada sărbătorilor sunt închiriate în scop turistic”, a spus ing. Cătălin Mutică.

Cabanele de vânătoare sunt întreţinute an de an cu un personal minimal de deservire. În momentul de faţă, cele şase cabane sunt echipate la nivelul unor pensiuni de 3 margarete, fiind şi certificate la acest nivel de calitate.

Preţurile de închiriere în scop turistic a cabanelor au rămas la nivelul celor de anul trecut. În funcţie de cabane şi de modul de încălzire, preţul unei camere duble este cuprins între 150-200 de lei/noapte.

Cabana Ivo din Zetea este cea mai cunoscută cabană aflată în administrarea DS Harghita. Este una cu tradiţie, în care obişnuia Nicolae Ceauşescu să se cazeze şi care este destul de căutată de turişti.

O altă cabană este în staţiunea Lacu Roşu, care este foarte bine poziţionată, într-o zonă liniştită, în care nu sunt atât de mulţi turişti cum sunt în centrul staţiunii.

Totodată, câte o cabană este amplasată la ocoalele silvice Topliţa, Tulgheş şi Borsec, dar şi în apropiere de municipiul Miercurea-Ciuc. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.