Creştere a numărului de turiști faţă de anul trecut | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 18 iulie 2024
Home » Economic » Creştere a numărului de turiști faţă de anul trecut
Creştere a numărului de turiști faţă de anul trecut

Creştere a numărului de turiști faţă de anul trecut

  • Peste 150.000 de persoane s-au cazat în unităţile de profil din Harghita în primele trei trimestre ale acestui an

Peste 150.000 de turişti s-au cazat în Harghita în primele trei trimestre ale acestui an, numărul celor care au petrecut cel puţin o noapte în unităţile de profil din judeţ fiind cu aproximativ 25.000 mai mare decât în aceeaşi perioadă din 2021. Potrivit ultimelor date făcute publice de Direcţia Judeţeană de Statistică (DJS) Harghita, în perioada ianuarie-septembrie, în principalele structuri de primire turistică cu funcţiuni de cazare au fost înregistrate 150.300 de sosiri, pe primul loc în preferinţele turiştilor situându-se hotelurile.

În perioada amintită, în hotelurile din judeţ au fost luate în evidenţe 67.693 de sosiri, dintre care cele mai multe în lunile iulie şi august, când în astfel de unităţi s-au cazat 9.939, respectiv 11.249 de turişti.

Potrivit datelor statistice, pe următoarele locuri în ceea ce priveşte sosirile înregistrate în primele trei trimestre ale acestui an se află pensiunile turistice şi agroturistice. În pensiunile turistice au petrecut cel puţin o noapte 28.227 de persoane, iar în cele agroturistice alte 31.642, cele mai profitabile luni pentru proprietarii unor astfel de unităţi de cazare fiind tot iulie şi august. În ceea ce priveşte motelurile, vilele şi cabanele turistice din judeţ au fost consemnate lunar câteva sute de sosiri, excepţii fiind în perioada obişnuită a concediilor şi vacanţelor, când numărul turiştilor cazaţi a trecut de o mie. În total, în principalele structuri de primire turistică cu funcţiuni de cazare din Harghita au fost înregistrate, în primele trei trimestre ale acestui an, 332.588 de înnoptări. Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare a atins cele mai ridicate valori în lunile iulie şi august, când a fost de 37, respectiv 39,4 la sută, mai rezultă din datele făcute publice de DJS Harghita.

În primele trei trimestre ale anului trecut, în unităţile de cazare din judeţ au fost înregistrate 124.976 de sosiri, cele mai multe fiind consemnate, ca şi anul acesta, în lunile iulie şi august. În hotelurile din Harghita s-au cazat în perioada ianuarie-septembrie 2021 peste 56.400 de turişti. În perioada respectivă, în principalele structuri de primire turistică cu funcţiuni de cazare au fost înregistrate, în total, peste 269.500 de înnoptări. În iulie 2021, indicele de utilizare netă a locurilor de cazare din Harghita era de 32,9 la sută, iar în august de 39,7 la sută.

E.G.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.