Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Emoţii, flori şi speranţe: Nou început de an şcolar la „Liviu Rebreanu” | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 26 aprilie 2024
Home » Învățământ » Emoţii, flori şi speranţe: Nou început de an şcolar la „Liviu Rebreanu”
Emoţii, flori şi speranţe: Nou început de an şcolar la „Liviu Rebreanu”

Emoţii, flori şi speranţe: Nou început de an şcolar la „Liviu Rebreanu”

 „Este din ce în ce mai dificil să răzbim”

Şi curtea Şcolii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” din Miercurea-Ciuc a fost populată, ieri, cu copii, părinţi şi bunici, pe feţele lor văzându-se atât emoţii, cât şi bucurii. Emoţii pentru părinţi, dar şi pentru cei care pornesc într-un nou ciclu de învăţământ, iar bucurii pentru cei care-şi revăd colegii. Dar pe lângă aceste trăiri, au mai fost şi speranţele conducerii unităţii de învăţământ de a se menţine la nivelul actual.

 Un drapel pentru catargul din curte 

Prefectul judeţului Harghita, Adrian Jean Andrei, s-a aflat din nou la Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” pentru deschiderea anului şcolar, optând pentru aceasta şi pentru că cele două fete ale lui sunt eleve ale instituţiei de învăţământ.

„Chiar dacă n-am studiat niciodată în această unitate de învăţământ – doar fetele mele sunt eleve ale acestei şcoli – vin de fiecare dată, la fiecare început de an să vă mulţumesc. Să vă mulţumesc pentru rezultatele deosebite pe care le-aţi obţinut de-a lungul timpului, pentru corpul profesoral de elită care onorează învăţământul harghitean”, spunea prefectul judeţului.

Acesta le-a spus celor prezenţi că Instituţia Prefectului – judeţul Harghita este întotdeauna alături de învăţământul harghitean, iar în cadrul Grupului Judeţean pentru Creşterea Siguranţei Unităţilor de Învăţământ se iau măsuri pentru ca elevii şi cadrele didactice să se simtă în siguranţă nu doar fizic, ci şi în ceea ce priveşte sănătatea.

„Cred că orice legi am face pentru învăţământul românesc, mai bune sau mai puţin bune – continua Adrian Jean Andrei – cred că performanţa porneşte din sala de clasă şi din ceea ce fiecare profesor, cu onoare, face pentru elevii pe care îi educă. Aşa încât vreau să vă urez sănătate, să vă urez succes în tot ceea ce faceţi pentru educaţia copiilor noştri, să vă asigur că Instituţia Prefectului – judeţul Harghita este întotdeauna alături de dumneavoastră”.

În final, prefectul judeţului Harghita a făcut şi o promisiune conducerii şcolii: „în momentul în care auzeam imnul naţional şi mă uitam la acest catarg care nu are tricolor… vă promit că o să vă trimit eu un tricolor să-l arborăm pe acest catarg”.

 „Este din ce în ce mai dificil să răzbim”

Prof. Carmen Miron, directoarea Şcolii Gimnaziale „Liviu Rebreanu”, a vorbit despre situaţia dificilă prin care trece instituţia, pe zi ce trece fiind din ce în ce mai greu pentru a se menţine la acelaşi nivel: pe lângă faptul că devine tot mai greu de a găsi cadre didactice competente, din cauza natalităţii reduse descreşte numărul copiilor, iar o grupă de grădiniţă s-a închis.

„Am să pornesc – spunea directoarea – de la cuvintele d-lui prefect, de la ce spunea în ultima frază, şi anume că acest triunghi şcoală – familie – copil trebuie să fie la înălţime ca să avem rezultate deosebite”.

Directoarea şcolii afirma că un rol esenţial pentru ca şcoala să rămână măcar la nivelul actual îl au şi părinţii, pentru că cei mici îi iau drept modele şi atunci îi imită.

„Este – spunea Carmen Miron – o luptă continuă a ne păstra la un anumit nivel de calitate şi, aşa cum probabil ştiţi, nu se poate face această calitate şi fără disciplină. În şcolile de elită ale Europei regula e regulă şi nu se încalcă. De aceea am mare rugăminte la dvs., după noul regulament şcolar, să ascultaţi de conducătorii claselor şi, dacă dumnealor vă roagă să respectaţi acele reguli care sunt scrise acolo, să fie respectate. Dacă dvs. le respectaţi, le respectă şi copiii. Noi, părinţii şi adulţii, suntem un exemplu pentru copii; copiii ne imită, fac ce văd la cei mari şi aşa sper ca şi respectul lor pentru şcoală, pentru ordine, pentru disciplină va creşte”.

„Sperăm ca anul viitor să fim mai bogaţi cu copii, zâmbetul copiilor ne face pe noi, dascălii, să mergem înainte şi chiar avem nevoie de ajutorul dvs. pentru a avea acea putere de a merge mai departe, pentru că, se pare, este din ce în ce mai dificil să răzbim”, încheia discursul directoarea şcolii.

Festivitatea de deschidere a noului an şcolar la „Liviu Rebreanu” s-a încheiat cu un cuvânt din partea elevilor de clasa a IV-a, aceştia recitând versuri.

 Structura şcolii pentru 2016-2017

În anul şcolar care a început ieri, la Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” din Miercurea-Ciuc vor funcţiona 5 grupe de grădiniţă (o grupă cu program normal, o grupă mică cu program prelungit, câte o grupă mică şi mijlocie şi una mixtă), câte două clase la nivelul primar, iar la nivelul gimnazial 6 clase: câte o clasă de-a V-a şi a VIII-a, respectiv câte două de-a VI-a şi a VII-a.

LIVIU CÂMPEAN

Arhivă foto

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.