Dezbateri şi proiecte pentru dezvoltarea zonei de nord a judeţului | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Societate » Dezbateri şi proiecte pentru dezvoltarea zonei de nord a judeţului
Dezbateri şi proiecte pentru dezvoltarea zonei de nord a judeţului

Dezbateri şi proiecte pentru dezvoltarea zonei de nord a judeţului

Principalele proiecte de dezvoltare ale zonei au fost subiectul central al întâlnirii dintre preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, consilierul judeţean Ciprian Rugină şi primarii şi viceprimarii din localităţile Topliţa, Corbu, Tulgheş, Sărmaş, Gălăuţaş, Subcetate.

Una dintre cele mai importante proiecte se referă la dezvoltarea accesibilităţii zonei. De aceea modernizarea drumului judeţean care face legătura cu restul judeţului Harghita este una prioritară, în condiţiile în care mult discutata autostradă care să lege Transilvania cu Moldova nu este o opţiune reală pe termen mediu. Un alt proiect important despre care a vorbit preşedintele Consiliului Judeţean se referă la construirea unui alt pod peste râul Mureş, la Subcetate, soluţie mult mai viabilă decât reparaţia celui vechi.

Un capitol important este legat de electrificarea zonei, preşedintele Borboly Csaba propunând ca soluţie colaborarea dintre unităţile teritoriale interesate şi Consiliul Judeţean – o soluţie eficientă, utilizată şi în cazul altor localităţi. S-a discutat şi despre valorificarea produselor locale de origine animală, una dintre alternativele discutate este cea a realizării unui centru de colectare a laptelui la Bilbor. În acest sens, preşedintele Consiliului Judeţean a recomandat celor prezenţi să analizeze posibilitatea înfiinţării unor puncte de prelucrare în zonă, pentru a obţine valoare adăugată prin produsele lactate, respectiv înfiinţarea unor abatoare mici în zonă.

Au mai fost puse în discuţie: lucrările la reţeaua de apă şi canalizare din Subcetate, singura localitate din zonă care nu este racordată la un sistem centralizat; modernizarea staţiei de epurare din Gălăuţaş; susţinerea şcolilor profesionale din zonă şi o analiză privind introducerea unei clase de dulgherie; finalizarea asfaltării drumului judeţean dintre Subcetate şi Remetea. (Biroul de presă al Consiliului Judeţean Harghita)

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.