Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Colaborare între Penitenciarul Miercurea-Ciuc şi AJOFM Harghita pentru inserţia pe piaţa muncii a deţinuţilor | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 30 aprilie 2024
Home » Societate » Colaborare între Penitenciarul Miercurea-Ciuc şi AJOFM Harghita pentru inserţia pe piaţa muncii a deţinuţilor
Colaborare între Penitenciarul Miercurea-Ciuc şi AJOFM Harghita pentru inserţia pe piaţa muncii a deţinuţilor

Colaborare între Penitenciarul Miercurea-Ciuc şi AJOFM Harghita pentru inserţia pe piaţa muncii a deţinuţilor

Un număr de 10 tineri deţinuţi aflaţi în custodia Penitenciarului Miercurea-Ciuc au beneficiat de informare şi consiliere vocaţională la sediul unităţii. În cadrul acestui proiect, invitată a fost dna Virágh Zsuzsanna – consilier EURES din partea Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Harghita.

„Proiectul face parte din activităţile specifice de pregătire pentru punerea în libertate a deţinuţilor şi care sunt coordonate de specialiştii Serviciului Educaţie şi Asistenţă Psihosocială. Dintre acestea, programul PROLIB, ieşirile în comunitate, medierea muncii, precum şi alte activităţi au rolul de a sprijini deţinuţii în formarea unui comportament civic acceptat şi asumat – şi nu în ultimul rând de reducere a riscului la recidivă”, se arată într-un comunicat de presă remis de Penitenciarul Miercurea-Ciuc.

Conform sursei citate, tinerii au fost informaţi cu privire la posibilităţile accesării locurilor de muncă, condiţiile în care deţinuţii pot fi luaţi în evidenţă la sediile agenţiilor de ocupare a forţei de muncă atât în ţară, cât şi în străinătate, dar şi despre avantajele parcurgerii unor cursuri de iniţiere, calificare sau recalificare profesională.

„Discuţiile libere, dialogul şi exerciţiile practice derulate au sprijinit deţinuţii, astfel încât şansele acestora de angajare şi desistare socială să fie maxime, iar punerea în libertate să fie punctul de cotitură între activitatea infracţională şi una asumată moral, insistându-se asupra posibilităţilor reale şi practice pe care deţinuţii le au după revenirea în comunitate Potrivit Legii 76/2002, care reglementează stimularea ocupării forţei de muncă, informarea şi consilierea vocaţională şi profesională se realizează prin acordarea de servicii individuale sau de grup persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă şi au ca scop creşterea şanselor de integrare pe piaţa muncii a categoriilor vulnerabile social, corespunzător intereselor, pregătirii profesionale şi ofertei de locuri de muncă existente pe piaţa muncii. Serviciile oferite prin specialiştii colaboratori au promovat în acelaşi timp egalitatea şanselor la angajare pentru deţinuţii care urmează să revină în societate”, se mai precizează în comunicatul semnat de comisar şef de poliţie penitenciară Octavian Pop, directorul Penitenciarului Miercurea-Ciuc. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.