Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Amenajarea unei zone verzi în Bălan, cu implicarea elevilor din localitate | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 27 aprilie 2024
Home » Societate » Amenajarea unei zone verzi în Bălan, cu implicarea elevilor din localitate
Amenajarea unei zone verzi în Bălan, cu implicarea elevilor din localitate

Amenajarea unei zone verzi în Bălan, cu implicarea elevilor din localitate

 

Un proiect menit a conştientiza elevii de şcoală generală din oraşul Bălan în problematica protecţiei mediului, prin implicarea acestora în procesul de reabilitare şi întreţinere ulterioară a unei zone verzi sub forma unui mini parc dendrologic, a ajuns la final. Proiectul „Amenajare mini parc dendrologic” a fost implementat de către Asociaţia Etnoculturală „Concordia” din localitate, în parteneriat cu Primăria oraşului Bălan şi Şcoala Generală „Geo Bogza”. „Amenajarea şi-a propus să realizeze un spaţiu recreativ plăcut, cu flori, arbuşti şi arbori compatibili cu mediul din zona noastră, dar şi un spaţiu educaţional, în dreptul fiecărei plante fiind amplasate tăbliţe informative cu privire la denumirea ştiinţifică şi populară (în română şi maghiară). S-a procedat la amenajarea propriu-zisă a unui mini parc dendrologic din incinta clădirilor ce au aparţinut fostei Şcoli Gimnaziale nr. 1. La această activitate, desfăşurată pe parcursul a 5 zile, au participat voluntari din rândul elevilor, dar şi adulţi din localitate, însumând un număr total de 79 de persoane”, a spus, miercuri, responsabilul de proiect Gheorghe Iojiban, care este şi viceprimarul oraşului Bălan, în cadrul conferinţei de final a proiectului. De asemenea, acesta a mai precizat că „după amenajarea propriu-zisă au mai avut loc 6 activităţi non-formale cu caracter de educaţie ecologică, la care au participat un total de 126 elevi (elevi de gimnaziu, dar şi liceu). Activităţile educaţionale s-au desfăşurat atât indoor (sala de activităţi multifuncţională a Casei de Cultură orăşeneşti), cât şi outdoor (la nivelul mini parcului dendrologic şi al Parcului Naţional Cheile Bicazului-Hăşmaş)”.

„Considerăm că nivelul de implicare al locuitorilor oraşului şi în special a elevilor şcolilor din localitate este mare şi de bun augur, fiind în sine un rezultat pozitiv al proiectului. Mulţumim pe această cale finanţatorilor, partenerilor şi tuturor participanţilor”, a ţinut să precizeze, la rândul său, responsabilul cu educaţia ecologică din cadrul Asociaţiei, Adrian Juravlea.

În cadrul conferinţei au mai luat cuvântul primarul oraşului, Brezovszki Gheorghe, dar şi din partea celui de-al doilea partener la proiectului, Şcoala Generală „Geo Bogza” din Bălan.

Proiectul a avut o valoare de aproximativ 11.000 de lei, finanţarea a fost obţinută în cadrul Programului „Spaţii Verzi”, segmentul „Spaţii Verzi Urbane”, şi a fost finanţat de către Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.