Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

„Alternative la dependenţa de net, în rândul tinerilor” | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 24 aprilie 2024
Home » Societate » „Alternative la dependenţa de net, în rândul tinerilor”
„Alternative la dependenţa de net, în rândul tinerilor”

„Alternative la dependenţa de net, în rândul tinerilor”

Recent, d-na Ildikó Antal Daszkel, preşedinta Asociaţiei „Elfi” din Miercurea-Ciuc, ne-a anunţat finalizarea proiectului „Alternative la dependenţa de net, în rândul tinerilor”, finanţat de compania HEINEKEN prin programul de responsabilitate socială „Heineken pentru Comunităţi”. Scopul proiectului – după cum s-a spus – „a fost readucerea din lumea virtuală a tinerilor comunităţii din Miercurea-Ciuc la viaţa activă, individuală şi de grup, prin oferirea de activităţi care nu au nici o tangenţă cu calculatorul”.

Se impune precizat şi faptul că parteneri în acest proiect au fost Asociaţia ASCA şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Harghita.

Proiectul „Alternative la dependenţa de net, în rândul tinerilor” a fost unul din cei doi câştigători ai ediţiei 2015 a programului „Heineken pentru Comunităţi” desfăşurat în Miercurea-Ciuc şi, pentru acest proiect, Asociaţia „Elfi” a primit o finanţare în valoare de 40.000 lei.

Printre principalele obiective propuse şi realizate se numără:

n Amenajarea unui Club pentru tineri – acest Club s-a realizat într-un spaţiu asigurat gratuit de Centrul multifuncţional din Şumuleu-Ciuc şi a fost dotat cu obiecte şi jocuri pentru outdoor şi indoor, masă de ping-pong, masă pentru fotbal de masă, masă de biliard, sistem de sonorizare audio-video, în paranteză fie spus, inaugurarea Clubului a avut loc în data de 5 octombrie 2015 şi în acest fel se poate considera că proiectul şi-a atins scopul principal, oferind prilejul tinerilor să-şi petreacă măcar o parte din timpul lor liber într-un mod plăcut şi eficient;

n Conştientizarea tinerilor cu privire la importanţa vieţii active prin organizarea unor evenimente de sport, dans, muzică, jocuri logice, graffiti, programe care vizează problematica dependenţei de Internet şi autocunoaşterii, fiind realizate în total 8 zile tematice în perioada 8 octombrie – 26 noiembrie 2015, toate cu implicarea activă a voluntarilor;

n Organizarea unei cafenele publice pe data de 20 decembrie 2015, scopul fiind promovarea voluntariatului şi mobilităţii sociale cu ocazia Zilei Internaţionale a Voluntariatului.

Preşedinta Asociaţiei „Elfi” este convinsă că proiectul şi-a atins scopul, cei 25-30 de tineri care au participat la activităţile clubului, în zilele de joi, între orele 15:00-18:00, au înţeles că sunt şi altfel de activităţi decât statul ore în şir cu ochii în monitor şi chiar s-au simţit bine. Ce se va întâmpla acum după ce proiectul a fost finalizat încă nu se ştie precis. Preşedinta asociaţiei ne-a spus că au avut loc discuţii pe această temă, dar încă nu s-a luat nici o decizie, urmând ca DGASPC să propună şcolilor din oraş ca în săptămâna „Şcoala altfel”, copiii să fie aduşi la acest club care este bine dotat şi ar fi bine să fie folosit. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în viitor, ar fi păcat să nu fie continuitate în activitatea clubului după finalizarea proiectului.

Asociaţia „Elfi” din Miercurea-Ciuc s-a înfiinţat în 2002, având drept scop sprijinirea instituţiilor guvernamentale şi non-guvernamentale, respectiv a beneficiarilor acestora şi a altor persoane aflate în situaţie de risc. Activităţile asociaţiei includ elaborarea unor proiecte de socializare şi recreere, identificarea de surse de finanţare pentru realizarea acestora, organizarea de activităţi culturale, educative, sportive, turistice, organizarea de tabere, excursii, organizarea de activităţi instructiv-educative, schimburi de experienţă, organizarea de acţiuni de protecţie a mediului.

Programul „Heineken pentru Comunităţi”, derulat de HEINEKEN ROMÂNIA, în parteneriat cu Asociaţia CSR Nest, este destinat sprijinirii comunităţilor locale în care operează compania, prin investiţii în proiecte relevante pentru acestea. În cei cinci ani de desfăşurare, prin programul „Heineken pentru Comunităţi”, compania a investit la nivel naţional peste 1,6 milioane lei, în 33 de proiecte implementate sau care sunt în curs de derulare.

AURELIA ILUŢ

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.