Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Puţin peste jumătate din absolvenţii de liceu din Harghita au promovat examenul de Bacalaureat | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 28 martie 2024
Home » Învățământ » Puţin peste jumătate din absolvenţii de liceu din Harghita au promovat examenul de Bacalaureat
Puţin peste jumătate din absolvenţii de liceu din Harghita au promovat examenul de Bacalaureat

Puţin peste jumătate din absolvenţii de liceu din Harghita au promovat examenul de Bacalaureat

167 de candidaţi nu s-au mai prezentat la examen, iar la un liceu din judeţ nu a trecut examenul nici un elev

 

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat din 2015, sesiunea de vară, au fost afişate ieri, atât la sediile unităţilor de învăţământ, cât şi on-line, pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Înainte de depunerea contestaţiilor, procentul de promovabilitate la nivelul ţării este de 66,41%. Cei mai mulţi promovaţi i-a avut judeţul Cluj, unde procentul se situează la 82,2%. În topul judeţelor, pe locul doi se situează Braşovul (78,74% promovare) şi Bacăul (78,34%).

Judeţul Harghita se află în coada clasamentului, mai prost decât noi stând Giurgiu, unde au promovat doar 36,1% dintre candidaţi, Ilfov (40,9%), Teleorman (42,7%), Mehedinţi (51,9%) şi Gorj (53,5%).

Inspectorul şcolar Bartolf Hedwig spunea că procentul de promovabilitate în judeţul Harghita este de 54,43%, cu 2,5 procente mai mult decât anul trecut.

La această sesiune de Bacalaureat s-au înscris 2.646 de absolvenţi harghiteni. Dintre aceştia au fost declaraţi admişi 1.351 (51,05%), dar cum 164 de candidaţi nu s-au mai prezentat, atunci procentul final de promovabilitate a fost calculat la 54,43%.

Dintre licee, cel mai bine se situează „Tamási Áron” din Odorheiu-Secuiesc, unde au trecut de examen 92,11% din cei care s-au prezentat, Liceul „Márton Áron”, Miercurea-Ciuc, unde procentul de promovabilitate este de 88,04% şi Liceul Pedagogic „Benedek Elek”, Odorheiu-Secuiesc, cu 82,81%.

Dintre liceele cu predare în limba română, Colegiul Naţional „Octavian Goga” se află pe locul 5, cu 75,83%, iar Liceul Teoretic „O.C. Tăslăuanu”, cu 70,16%, este al optulea din judeţ.

Bartolf Hedwig spunea că la liceul din Zetea nici unul dintre cei 9 candidaţi înscrişi nu a obţinut note de trecere a Bacalaureatului.

În ceea ce priveşte notele de 10, la nivelul judeţului au fost 35 de lucrări, considerate perfecte la matematică, 22 la Limba Maghiară şi 16 la Biologie. În schimb, nu s-a acordat nici un 10 la Limba şi Literatura Română, astfel că în Harghita nu am avut nici o medie de 10.

Cele mai mari medii din judeţ au fost înregistrate în Subcetate, Miercurea-Ciuc, Odorheiu-Secuiesc şi Topliţa. Teodora-Maria-Denisa Popa, de la Liceul „Miron Cristea” din Subcetate, şi Ionela Crina Vînga, de la CNOG, au obţinut media 9,81. Raluca Micla, de la Liceul „O.C. Tăslăuanu”, a avut media 9,80, iar Mărioara Motofelea, de la Liceul „Marin Preda”, 9,76.

O situaţie mai amplă pe licee o vom prezenta după depunerea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor finale.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.