Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

În cadrul unui proiect ERASMUSProfesori şi elevi din patru ţări europene, musafiri ai Şcolii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” din Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 aprilie 2024
Home » Învățământ »
În cadrul unui proiect ERASMUS
Profesori şi elevi din patru ţări europene, musafiri ai Şcolii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” din Miercurea-Ciuc
<h5><i>În cadrul unui proiect ERASMUS</i></h5>Profesori şi elevi din patru ţări europene, musafiri ai Şcolii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” din Miercurea-Ciuc

În cadrul unui proiect ERASMUS
Profesori şi elevi din patru ţări europene, musafiri ai Şcolii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” din Miercurea-Ciuc

În urmă cu aproximativ 3 ani, în cadrul programului ERASMUS, a debutat un proiect STEAM – reuneşte ştiinţa, tehnologia, ingineria, arta şi matematica, chiar gândirea tehnologizată prin activităţi şi concursuri „STEAM” – în care parteneri sunt şcoli din 5 ţări. Germania este ţara coordonatoare a proiectului, iar alături de România mai sunt implicate instituţii de învăţământ din Polonia, Spania şi Turcia. Din România, parteneră în proiect este Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” din Miercurea-Ciuc.

În acest timp, cei implicaţi în proiect au fost, pe rând, în cele patru ţări, iar acum este rândul profesorilor şi elevilor din Miercurea-Ciuc să fie gazde timp de aproximativ o săptămână. De asemenea, această săptămână este şi ultima în cadrul proiectului, odată cu vizita din Miercurea-Ciuc acesta încheindu-se.

Liliana Mihalache, directoarea adjunctă a instituţiei de învăţământ din Miercurea-Ciuc, spunea că se află în vizită 11 profesori şi 24 de elevi de la şcolile partenere în proiect. Cadrele didactice sunt cazate la un hotel din municipiu, iar copiii sunt cazaţi de către familiile elevilor de la noi care au făcut deplasarea în celelalte ţări. Din acest motiv, Liliana Mihalache a dorit să mulţumească părinţilor pentru că au răspuns cu promptitudine şi cu atitudine pro-activă şi deschisă acestui schimb de experienţă.

Ieri, în sala de şedinţe din Palatul Administrativ, a avut loc deschiderea proiectului. După cuvintele de introducere ale profesoarei Stela Aciobăniţei – care este şi coordonatoarea proiectului din partea Şcolii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” – şi a directoarei Carmen Miron, elevii gazdă au prezentat un scurt moment artistic prin intermediul căruia le-au permis oaspeţilor să ia contact cu cultura şi tradiţia noastră.

Directoarea adjunctă ne spunea că după ziua de ieri, astăzi şi joi se vor desfăşura activităţi interactive STEAM, coordonate de profesori din Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu”, şi anume d-na Denes Margit, profesoară de matematică, şi de Liliana Mihalache, profesoară de ştiinţe. Miercuri este organizată o ieşire, tot pe teme STEAM, la Braşov, la Muzeul Ştiinţelor şi se va face şi o vizită la Castelul Bran, iar vineri este ziua pentru închiderea proiectului.

„Este o încântare pentru noi, o bucurie să aducem în comunitate parteneri din alte ţări. Este un schimb cultural foarte frumos. S-au făcut deplasările în celelalte ţări partenere şi de data aceasta noi suntem gazde, iar colegii parteneri sunt musafiri”, preciza Liliana Mihalache, care mai spunea că „avem onoarea deosebită să încheiem proiectul”.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.