LAUDATIO PRO FORESTARIIS | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 16 iunie 2024
Home » Societate » LAUDATIO PRO FORESTARIIS
LAUDATIO PRO FORESTARIIS

LAUDATIO PRO FORESTARIIS

Evenimentul „Laudatio pro forestariis” a fost un eveniment dedicat silvicultorilor, fiind primul de acest fel organizat de către Primăria şi Consiliul Local Bilbor. A avut loc vinerea trecută, la Căminul Cultural din Bilbor.

Precum toate elementele unei păduri sunt interconectate, aşa a fost şi această întâlnire tematică, aducând un elogiu binemeritat tuturor îngrijitorilor pădurii, silvicultori, vânători, precum şi celor care dintr-o bunăvoinţă voluntară se îngrijesc de mediul înconjurător, indiferent de postura şi activităţile desfăşurate în relaţie cu natura.

Evenimentul a fost conturat în jurul unei prezentări de carte – „Mi ţii minte, suflete?” a scriitorului Sorin Gîrjan, carte cu un bagaj vast de istorisiri de vânătoare şi vânători – precum şi a prezenţei d-lui dr. ing. Gherghel Mihai, mulţi ani director al Liceului Silvic Gurghiu, care a adus în atenţia celor prezenţi, pe lângă reîntâlnirea cu mulţi dintre foştii elevi ai dumnealui, cărţi şi tratate de specialitate silvică, scrise prin prisma unei îndelungi experienţe dăscăleşti în domeniu.

A fost un eveniment bazat pe armonizarea experienţelor pozitive în raport cu pădurea şi implicit cu mediul înconjurător, fiind încununat de o prezentare a patrimoniului cinegetic local, dar şi de aspectele culinare ce derivă din vânătoare.

Desfăşurarea acestui eveniment a avut loc în prezenţa unui număr considerabil de silvicultori ai ocoalelor silvice din zonă, vânători, precum şi numeroşi iubitori ai acestei tagme deosebite, emoţionantă fiind prezenţa pensionarilor silvicultori ai comunei Bilbor, exemple demne de urmat în gospodărirea şi gestionarea durabilă a pădurilor.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.