Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Harghita: Promovabilitate la Bacalaureat cu aproape zece la sută mai mare decât anul trecut | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 aprilie 2024
Home » Învățământ » Harghita: Promovabilitate la Bacalaureat cu aproape zece la sută mai mare decât anul trecut
Harghita: Promovabilitate la Bacalaureat cu aproape zece la sută mai mare decât anul trecut

Harghita: Promovabilitate la Bacalaureat cu aproape zece la sută mai mare decât anul trecut

Promovabilitatea la examenul de Bacalaureat, în judeţul Harghita, este de 51,93 la sută, mai mare cu aproape zece procente faţă de 2013, fiind pentru prima dată în ultimii ani când un elev obţine media generală 10.

Inspectorul şcolar general Bartolf Hedwig a declarat că procentul de promovabilitate la Bacalaureat, de 51,93 la sută înainte de contestaţii, este mai mare cu 9,44 la sută faţă de anul precedent, când doar 42,49 la sută dintre elevi au reuşit să ia notă de trecere examen.

La fel ca şi în anii precedenţi, cele mai bune rezultate au fost obţinute de elevii Liceului „Márton Áron” din municipiul reşedinţă de judeţ, procentul de promovabilitate înregistrat fiind de 92,16 la sută, pe locurile următoare situându-se Liceul Teologic „Segitő Mária” din Miercurea-Ciuc, cu un procent de 88,89 la sută şi Liceul „Tamási Áron” din Odorheiu-Secuiesc, unde 87,32 la sută dintre elevi au promovat examenul. Dintre liceele cu predare în limba română, cele mai bune rezultate au fost obţinute de Colegiul Naţional „Octavian Goga” din Miercurea-Ciuc, unde 83,46 la sută dintre elevi au promovat, fapt ce situează unitatea de învăţământ pe locul patru la nivel de judeţ, şi Liceul Teoretic „O.C. Tăslăuanu” din Topliţa, cu un procent de promovabilitate de 80,72 la sută. De altfel, de la liceul amintit din Topliţa provine şi singura elevă din Harghita, Suciu Raluca-Maria, care a reuşit să obţină media generală zece.

Cele mai slabe rezultate au fost obţinute de elevii de la Liceul Tehnologic „Fogarasy Mihály”, din Gheorgheni, cu un procent de 5,41 la sută şi de cei de la Liceul Tehnologic „Székely Károly” din Miercurea-Ciuc, unde promovabilitatea la Bacalaureat a fost de 5,63 la sută.

Inspectorul şcolar general Bartolf Hedwig a apreciat faptul că rezultatele au fost chiar mai bune decât s-a sperat, comparativ cu perioada 2011-2013.

„Rezultatele sunt mult mai bune decât în anii precedenţi, peste jumătate dintre candidaţi reuşind să promoveze examenul. (…) Trebuie să ţinem cont că la noi în judeţ mulţi dintre candidaţi au o disciplină în plus la examen, adică limba maternă, că limba română este o materie grea pentru copiii din zonă sau că matematica este grea pentru toată lumea. (…) O felicităm pe eleva de la Liceul O.C. Tăslăuanu care a obţinut media generală zece, lucru care nu s-a mai întâmplat în ultimii ani şi tocmai de aceea bucuria este cu atât mai mare. În plus, trebuie să punctez că în acest an nu avem nici un liceu cu promovabilitate zero”, a declarat inspectorul şcolar general Bartolf Hedwig.

Gina ŞTEFAN, Agerpres

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.