Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

TIFFciuc 2014: impresii de la festival | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 24 mai 2024
Home » Timp Liber » TIFFciuc 2014: impresii de la festival
TIFFciuc 2014: impresii de la festival

TIFFciuc 2014: impresii de la festival

Marian Popescu, actor în scurt-metrajul Cai Putere: Doamne ajută să existe în continuare! E pasul 2, să urmeze și 3, 4,5 și așa mai departe.

Olimpia Melinte, actor în filmul #Selfie: M-am simțit foarte bine la Miercurea-Ciuc. E prima oară când vin. Ce mă încântă cel mai mult când vin la genul acesta de festivaluri e că oamenii chiar sunt implicați. Ieri (n.a. – vineri) îi vedeai, în sală, pe oameni stând cu zâmbetul pe buze, mulțumiți de ce-au văzut și curioși și simți că munca ta e importantă.

Cristina Dobrițoiu, producător film #Selfie: Ne-am simțit foarte bine. A fost extraordinar tot ce s-a întâmplat și faptul că am putut să vedem și alte filme. Chiar a fost foarte bine… Lumea ne oprea pe stradă ca să ne spună „bine că ați venit!”. A fost foarte frumos.

Szász János, regizor al filmului Marele caiet: Vorbim de un festival în care m-am simțit ca un Dumnezeu.

Muhi András, producător al filmului Numai vântul: Ce aveți voi aici este o șansă nemaipomenită. Sunt și vre-o 2-3 puncte prin care puteți ajunge la mintea populației.

Bogdan Crăciun, producător executiv al filmului Câinele japonez: M-am simțit foarte bine aici și inițiativa este lăudabilă. Din afară, organizarea este foarte bună. N-am nimic să reproșez. Cred că, pe măsură ce timpul va trece, o oarecare diversificare a evenimentelor legate de film este inevitabilă și asta presupune mai multă muncă și o echipă mai mare, o implicare mai mare a instituțiilor locale. Cred că asta se mai poate face păstrând atenția publicului și comunității pe tot parcursul anului asupra festivalului de film. Adică, nu se întâmplă doar 4 zile în luna iulie a fiecărui an; așa cum este și TIFF-ul mare, trebuie păstrat interesul, păstrată atenția asupra acestui eveniment pe tot parcursul anului. Eventual, mai făcute niște proiecții care să pregătească venirea festivalului în oraș.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.