Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

A fost descoperit Sfântul Graal, potirul din care a băut Iisus la Cina cea de Taină? | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 19 aprilie 2024
Home » Cultură » A fost descoperit Sfântul Graal, potirul din care a băut Iisus la Cina cea de Taină?
A fost descoperit Sfântul Graal, potirul din care a băut Iisus la Cina cea de Taină?

A fost descoperit Sfântul Graal, potirul din care a băut Iisus la Cina cea de Taină?

Misterul Sfântului Graal, care datează de aproape două milenii, ar putea fi descifrat, după ce doi istorici spanioli susţin că potirul de onix din care a băut Iisus Hristos la Cina cea de Taină a fost descoperit în Spania, la muzeul Bazilicii San Isidoro din Leon

Potirul i-ar fi aparţinut reginei Urraca a Spaniei şi este format din cupa de onix a lui Iisus, îmbrăcată într-un ornament medieval din aur şi pietre preţioase, potrivit Daily Mail.

Margarita Torres şi Jose Ortega del Rio spun că au studiat vreme de 3 ani pentru a-şi demonstra teoria.

Potirul de onix se află de aproximativ 1.000 de ani în Bazilica San Isidoro din Leon, din nordul Spaniei, iar vizitatorii au crezut până acum că această cupă a aparţinut reginei Urraca din secolul al XI-lea.

Cei doi istorici susţin că nu există „nici o îndoială” că potirul a atins buzele lui Iisus Hristos. Într-o carte de cercetare ştiinţifică, Margarita Torres şi Jose Ortega del Rio relevă faptul că există dovezi concludente reieşite din unele manuscrise din Egipt, care confirmă teoria lor.

Cupa de onix a fost realizată între anii 200 î.Hr. şi 100 d.Hr., iar aceasta este aşezată în interiorul unui potir medieval din aur.

Potrivit a două documente medievale scrise în limba arabă, Sfântul Graal ar fi fost furat de la Ierusalim de către musulmani, care l-ar fi oferit comunităţii creştine din Egipt.

Secole mai târziu, în jurul anului 1050 d.Hr., potirul ar fi fost trimis drept cadou regelui Ferdinand I de Castilia.

Cupa care îmbracă potirul din onix este realizată din aur, cu modele gravate pe margini, iar ornamentul este acoperit cu perle, smaralde, ametiste şi safire.

Aceasta a fost găzduită de Basilica San Isidoro, unde a rămas depozitată până când a fost expusă, la deschiderea muzeului din anul 1950. (Ziare.com)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.