Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Corbu: O întâlnire inedită | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 23 februarie 2024
Home » Învățământ » Corbu: O întâlnire inedită
Corbu: O întâlnire inedită

Corbu: O întâlnire inedită

La biblioteca Liceului Tehnologic Corbu a avut loc o întâlnire inedită. Elevii clasei a XI-a A, profilul economic, au fost gazde. Invitaţii lor au fost dascăli de la şcolile din Corbu, Tulgheş şi Borsec, colegi mai mici. Toţi au fost martorii conferinţei susţinute, în limba engleză, de domnul Hans-Georg Steiffert – Senior Expert Service. Acesta a fost însoţit de doamna Aurora Panaite, din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Harghita.

Timp de două ore am fost părtaşii dezvăluirii de experienţe ale învăţământului german, la modul în care se lucrează cu elevi cu potenţial intelectual mare. Acolo, elevii sunt conştienţi că au datoria de a merge la şcoală, de a învăţa, de a evolua, de a fi responsabili alături de dascălii lor, de tot ce înseamnă actul educaţional. Inteligenţa, creativitatea şi motivaţia unui elev sunt susţinute de familie, se datorează grupului din care face parte, iar şcoala oferă informaţii, modalităţi prin intermediul cărora elevul evoluează. Ideea a fost că fiecare şcoală lucrează diferit pentru că fiecare dintre noi suntem diferiţi. Şcoala e susţinută de comunitate, de mediul economic – şi răspunde cerinţelor societăţii din care face parte. Cartea rămâne elementul central, deoarece oferă educaţie, iar acest lucru înseamnă evoluţie, respect.

A urmat o serie de întrebări referitoare la curriculum, la modul de organizare al claselor şi ciclurilor de învăţare, la programele şcolare, la uniforme, note, examene etc. Dialogul a fost fructuos, interesant, motivant. Fiecare şcoală are îndatorirea de a găsi resursa umană potrivită, care trebuie să ajute la evoluţia fiecărui individ. Saltul individual duce la o ridicare a grupului. Finalul întâlnirii a fost un bun prilej pentru elevii deosebiţi ai şcolii noastre, olimpici judeţeni sau naţionali, Ichim Georgiana, Grigore Diana, Apopei Georgiana şi Platon Radu, să ofere invitatului o măsură a preocupărilor lor individuale, adunate într-un act colectiv. Redactori ai ultimului număr al revistei şcolii Cutia cu mărgele au vrut să-i împărtăşească dascălului german o fărâmă din mintea, sufletul şi implicarea lor, o amintire, despre nişte elevi creativi, motivaţi şi implicaţi din liceul aflat, undeva, în inimă de munte. Elevii au impresionat prin comportament şi educaţia de care au dat dovadă.

Mirela LAURENŢIU

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.