Încă 6 şcoli din judeţ pe lista programului Masă Caldă | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 15 iunie 2024
Home » Învățământ » Încă 6 şcoli din judeţ pe lista programului Masă Caldă
Încă 6 şcoli din judeţ pe lista programului Masă Caldă

Încă 6 şcoli din judeţ pe lista programului Masă Caldă

În această săptămână a fost publicat, în Monitorul Oficial, Ordinul ministrului Educaţiei şi al ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale prin care sunt introduse în Programul naţional „Masă sănătoasă” în anul 2024 noi şcoli.

Din judeţul Harghita au mai fost incluse în program 6 unităţi de învăţământ: Şcoala Gimnazială „O.C. Tăslăuanu” Bilbor; Şcoala Gimnazială „Teodor Chindea” Voşlăbeni; Şcoala Gimnazială „Bethlen Gábor” Lăzarea; Şcoala Gimnazială Mugeni; Şcoala Gimnazială „Kájoni János” Ciceu şi Şcoala Gimnazială „Endes József” Sânsimion.

„Este îmbucurător faptul că alte şase unităţi de învăţământ din judeţul Harghita vor beneficia de Programul naţional Masă Sănătoasă.

Masa caldă sau pachet alimentar, indiferent de forma acesteia, este un mare avantaj.

Acest lucru este bine venit în special pentru acei copii care provin din familii defavorizate.

Din punctul meu de vedere, absolut toţi elevii ar trebui să beneficieze de acest program. Aceasta este una din măsurile cu care se susţine educaţia, cu adevărat, nu doar la nivel declarativ: prin gratuitatea transportului, prin acordarea burselor, prin masă caldă. Toate acestea sunt dovezi clare că educaţia este prioritară”, a declarat inspectorul şcolar general adjunct Costin Hîrlav.

Pentru a fi incluse în Programul naţional „Masă sănătoasă”, unitățile de învățământ au depus solicitare către inspectoratul școlar, după care au fost evaluate de către acesta, iar lista unităților propuse a fost validată de către Ministerul Educației.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.