Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Pavel Bartoş, după piesa de miercuri seara:„Un tribut adus celor care au contribuit la a mea carieră, profesori, prieteni. E şi un mare mulţumesc adresat părinţilor mei” | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 28 aprilie 2024
Home » Cultură »
Pavel Bartoş, după piesa de miercuri seara:
„Un tribut adus celor care au contribuit la a mea carieră, profesori, prieteni. E şi un mare mulţumesc adresat părinţilor mei”
<h5><i>Pavel Bartoş, după piesa de miercuri seara:</i></h5>„Un tribut adus celor care au contribuit la a mea carieră, profesori, prieteni. E şi un mare mulţumesc adresat părinţilor mei”

Pavel Bartoş, după piesa de miercuri seara:
„Un tribut adus celor care au contribuit la a mea carieră, profesori, prieteni. E şi un mare mulţumesc adresat părinţilor mei”

  • Elevi din Odorheiu Secuiesc au venit special la Miercurea-Ciuc pentru spectacol

Actorul Pavel Bartoş s-a întors, miercuri, acasă, cu o piesă specială. Un One Man Show realizat de el şi pentru el, în care sunt prezentate cele mai importante evenimente care pot fi din viaţa oricăruia dintre noi. Este, aşa cum scria Pavel Bartoş într-o postare de promovare a evenimentului, „un spectacol de suflet, făcut din suflet, cu mult umor, dar şi foarte multă emoţie, un stand-up teatral aparte, dacă pot să îi spun aşa, cu multă autoironie, despre viaţă, cu bune şi nebune!”.

Ca de fiecare dată când Pavel Bartoş urcă pe scenă în Miercurea-Ciuc, şi acum sala a fost arhiplină. Printre spectatori s-au aflat şi elevi ai Liceului „Marin Preda” Odorheiu-Secuiesc, însoţiţi de dna profesoară Hristina Doroftei – o iniţiativă impresionantă făcută pentru educarea tinerilor.

După piesă, ne spunea că obişnuieşte să-i ducă pe elevi la teatru pentru că activităţile extraşcolare sunt foarte importante şi că doreşte ca acestea să fie educative, dar mai ales culturale.

„Îi duc şi la lansări de carte, dar nu prind aşa cum prinde teatrul şi cum prind spectacolele. Unii chiar s-au îndrăgostit de teatru, am 2-3 elevi care ar vrea să dea la Teatru”, ne spunea profesoara din Odorheiu Secuiesc.

Am întrebat-o dacă este greu să-i motiveze, dacă este greu să se organizeze, inclusiv cu transportul.

„E foarte uşor – ne răspundea – pentru că eu îi întreb dacă vor, nu este nicio obligaţie, şi cei care doresc se mişcă foarte repede. Ei se organizează: cineva adună banii, cineva rezolvă ceva”.

În ceea ce priveşte transportul, dacă sunt peste 20 de elevi, atunci se închiriază un autocar, în caz contrar se apelează la microbuzul şcolii.

Hristina Doroftei mai preciza că la aceste evenimente sunt duşi elevii de liceu din clasele X-XII şi că sunt tineri din mai multe judeţe ale ţării – Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Mureş şi, bineînţeles, Harghita.

Pavel Bartoş: De fiecare dată când voi avea ceva extraordinar, voi aduce, voi veni acasă

După spectacolul de miercuri seara, îndrăgitul actor şi-a arătat, din nou, deschiderea şi căldura faţă de comunitatea din oraşul său natal. A stat la poze cu toţi cei care au dorit să aibă o amintire în plus, iar la final ne-a acordat şi un scurt interviu, pe care vă invităm să-l citiţi mai jos.

Felicitări pentru încă o seară minunată pe care ne-aţi oferit-o…

– Sunt atât de fericit pentru că tot timpul când joci acasă e o încărcătură 300%. Eu mă simt altfel, e ca şi cum aş juca tot timpul în faţa părinţilor mei. Deşi mă iubesc cel mai mult, deşi îmi vor tot binele de pe lume, trebuie să mă ridic la înălţimea lor. Atunci e normal că mă implică foarte mult.

E mai uşor un spectacol One Man Show sau unul cu trupa?

– E greu One Man Show pentru că o oră şi 20 de minute eşti singur pe scenă, nu ai parteneri în care să te ajuţi, să te odihneşti, să îţi fie un pic mai uşor. Dar, pe de altă parte, eu mi-am ales pentru că am considerat că sunt la maturitatea artistică, profesională şi umană, în care pot să fac un astfel de performance. Şi un tribut adus celor care au contribuit la a mea carieră, profesori, prieteni. E şi un mare mulţumesc adresat părinţilor mei.

M-am regăsit în multe momente, şi din copilărie, şi din facultate…

– Pe asta am mizat, că mulţi se vor regăsi – fie tineri, fie mai în vârstă – în anumite perioade din acest One Man Show.

Ceea ce cred că ar trebui să învăţăm cu toţii – dacă greşesc, contraziceţi-mă – este să ne bazăm întotdeauna pe putere, pe încredere, pe voinţă şi pe muncă?

– Da. Nu înseamnă că dacă îţi place ceva se va şi întâmpla. Nu, este foarte-foarte multă muncă. Şi în urma muncii colosale pe care o vei depune vor veni şi rezultatele. Dar, iarăşi, când au venit rezultatele asta nu înseamnă că a ta muncă se încheie. De aici trebuie să confirmi clipă de clipă.

După ce cunoşti puţin din rezultatele – nu neapărat succesului, pentru că sună aiurea succesului – împlinirii profesionale, această muncă este foarte plăcută.

Şi nu pot decât să-i mulţumesc lui Doamne, Doamne. Fac ceea ce îmi place, fac cu oamenii care-mi plac şi fac în teatrul care-mi place, fac în televiziunea care-mi place, fac în filmele care-mi plac. Mă bucur, sunt un om care se bucură în fiecare zi de ceea ce are şi de ceea ce i se întâmplă.

Anul acesta sunteţi pentru a doua oară în Miercurea-Ciuc. Aţi venit în februarie, cu primul film şi acum cu acest spectacol…

– Miercurea-Ciuc, pentru mine, e un fel de validare. Am ţinut foarte mult să fie şi în turneul de distribuţie, deşi foarte multă lume s-a mirat de ce Miercurea-Ciuc în acest turneu. Am zis pentru că ţine de identitatea mea şi vreau mult să fiu nu neapărat validat de către ai mei, dar vreau să mă bucur cu ai mei, de ale mele lucruri. Şi atunci de fiecare dată când voi avea ceva extraordinar, voi aduce, voi veni acasă.

Când vă mai vedem la Miercurea-Ciuc? Dacă acum ați fost de două ori, la anul să fie de trei ori?

– Să dea Dumnezeu! Un mare scriitor zicea că tot ce se întâmplă o dată, s-ar putea să nu se mai întâmple niciodată, dar tot ce se întâmplă de două ori, sigur se va întâmpla şi a treia oară. Eu îmi doresc.

După succesul filmului Ramon, acum suntem în pitch-ul a două filme, gândim două lung metraje. Un Ramon film de Crăciun, pentru că lumea vrea şi vom face un film de Crăciun, după aceea o comedie poliţistă, eu cu Smiley în rolurile principale, ceva între Bad Boy şi BD. E multă muncă pentru că sunt filme realizate din fonduri independente pentru care noi trebuie să umblăm de dimineaţa până seara. Nu este uşor de făcut un film independent în România.

Mulţumim mult şi vă mai aşteptăm oricând!

Consemnare de LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.