Ștafeta Veteranilor a plecat spre Sfântu Gheorghe | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 iulie 2022
Home » Societate » Ștafeta Veteranilor a plecat spre Sfântu Gheorghe
Ștafeta Veteranilor a plecat spre Sfântu Gheorghe

Ștafeta Veteranilor a plecat spre Sfântu Gheorghe

Organizată de Asociația „Invictus” România, Ștafeta Veteranilor a devenit o tradiție și amintește, în fiecare an, despre spiritul Invictus, acela care trebuie să ne unească pe toți în jurul veteranilor.

Cei ce iau parte la ștafetă – voluntarii Invictus, alergători și cicliști, militari și civili – se opresc la monumentele ridicate în cinstea celor care au murit pentru ca noi, astăzi, să existăm și rememorează imaginea străbunicilor şi bunicilor noștri care au luptat pentru această ţară şi care sunt, acum, parte din ea.

În județul Harghita, Ștafeta Veteranilor a fost prezentă marți și miercuri. Pe 12 octombrie, ea a plecat din Odorheiu Secuiesc spre Miercurea Ciuc. Iar astăzi, la Monumentul Ostașului Necunoscut din centrul municipiului reședință de județ a avut loc schimbarea ștafetei.

Au predat ștafeta din partea Batalionului 385 Artilerie Odorheiu Secuiesc plt. adj. Nicu Amiază, sg. maj. Romina Kadar și din partea Brigăzii 61 Vânători de Munte Miercurea Ciuc plt. maj. Marius Afilipoaie, plt. Mihail Dupu, sg. maj. Monica Stoica, cap. Ralf Balint, cap. Florina Cîrjescu.

Ștafeta a fost preluată de militari ai Batalionului 24 V.M. Miercurea Ciuc: mr. Ioan Timaru, plt. adj. Antonio Păun, plt. Liviu Duțu, sg. Mihai Găină, sold. Tincuța Găină, care au dus simbolul Invictus în județul Covasna, la Sfântu Gheorghe.

La Miercurea Ciuc, voluntarii Invictus au fost întâmpinați de elevii clasei a IV-a A de la Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu” din localitate, precum și de oficialități ale județului.

Înainte de a pleca spre Sf. Gheorghe, voluntarii Invictus, împreună cu cei mici, au alergat, în mod simbolic, în parcul central.

***

Mâine, pe Platoul central din faţa Palatului Administrativ, începând cu ora 12:00, se va desfăşura Ceremonia militară şi religioasă dedicată aniversării a 30 ani de existenţă a Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”. (L. Câmpean)

Arhivă foto

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.