Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Şase instituţii de învăţământ din Harghita beneficiază de donaţii de calculatoare prin Proiectul Dăm Click pe România | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 19 aprilie 2024
Home » Învățământ » Şase instituţii de învăţământ din Harghita beneficiază de donaţii de calculatoare prin Proiectul Dăm Click pe România
Şase instituţii de învăţământ din Harghita beneficiază de donaţii de calculatoare prin Proiectul <i>Dăm Click pe România</i>

Şase instituţii de învăţământ din Harghita beneficiază de donaţii de calculatoare prin Proiectul Dăm Click pe România

  • Printre acestea se află şi Liceul Teoretic „O.C. Tăslăuanu” din Topliţa

În pragul unui nou val al pandemiei, în care şcoala de acasă va fi din nou o realitate şi o problemă pentru şcolile şi copiii din mediile vulnerabile, Ateliere Fără Frontiere anunţă 110 instituţii educaţionale (şcoli, organizaţii non-guvernamentale şi instituţii sociale) spre care vor fi donate 2.000 de calculatoare până la finalul acestui an, prin Programul „Dăm Click pe România”.

Proiectul este implementat cu sprijinul partenerilor de la Kaufland România şi OMV Petrom şi vine în continuarea ediţiei de anul trecut, ajungând astfel la un total de 232 de structuri educaţionale ce au beneficiat de echipamente în perioada 2020-2021 prin „Dăm Click pe România”.

Cele 110 structuri vor beneficia în total de 2.000 de calculatoare ce vor sprijini elevii şi profesorii la crearea, adaptarea sau îmbunătăţirea traseului lor educaţional prin digitalizarea modului de învăţare şi comunicare. Peste 20.000 de beneficiari direcţi vor avea parte de o şcoală mai atractivă, adaptată nevoilor şi stilului lor de viaţă, mai eficientă în a dezvolta competenţe.

Printre laureaţi se numără Palatul Copiilor din Miercurea Ciuc şi alte 5 unităţi şcolare: Liceul Tehnologic „Puskás Tivadar” din Ditrău, Şcoala Gimnazială „Jósika Miklós” din Atid, Liceul Teoretic „O.C. Tăslăuanu” din Topliţa, Şcoala Gimnazială din Mugeni şi Şcoala Gimnazială „Tompa László” din Odorheiu Secuiesc.

Înscrierea iniţială a candidaţilor a avut loc în contextul închiderii şcolilor ca urmare a măsurilor de siguranţă şi prevenţiei împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Laureaţii actualei ediţii au fost selectaţi pe baza aplicaţiilor din toamna anului 2020, când peste 350 de structuri educaţionale ne-au semnalat nevoia de calculatoare în comunităţile din care fac parte, majoritatea dintre ele unităţi şcolare în zone defavorizate care au fost nevoite să facă tranziţia la şcoala online, unde majoritatea elevilor nu aveau sau chiar nu ştiau să folosească un calculator.

Selecţia laureaţilor s-a bazat pe evaluarea proiectelor depuse de către un juriu alcătuit din reprezentanţi ai Ateliere Fără Frontiere şi ai partenerilor ediţiei. Comisia a urmărit relevanţa, impactul, fezabilitatea şi sustenabilitatea proiectelor depuse de către candidaţi.

Platforma de donaţii educlick sprijină de peste 13 ani aceste comunităţi vulnerabile cu echipamente recondiţionate, timp în care a donat peste 20.000 de calculatoare. Mai mult, prin activitatea sa, educlick urmăreşte valorificarea oportunităţilor de dezvoltare digitală în domeniul educaţiei şi formării profesionale pentru o societate digitală şi o economie verde.

„Nevoia de calculatoare şi digitalizare continuă să fie pentru multe şcoli din România o temă recurentă ce depăşeşte subiectul şcolii online şi atinge de fapt dificultăţile comunităţilor ce nu reuşesc să ţină pasul tehnologic cu cerinţele societăţii moderne. Dăm Click pe România vine în sprijinul acestor unităţi şcolare din zone defavorizate cu 2.000 de calculatoare recondiţionate ce oferă copiilor oportunitatea de a descoperi lumea din jurul lor prin experimentare şi exerciţiu practic”, a declarat Damien Thiery, Director General la Ateliere Fără Frontiere.

Prin Dăm Click pe România s-au donat 2.000 de calculatoare în perioada noiembrie 2020 – iunie 2021, urmând ca alte 2.000 din ediţia 2021 să fie livrate până la finalul anului curent. În total, la finalul proiectului se vor dona 4.000 de calculatoare într-un interval de 13 luni către copiii şi unităţile care nu dispun de echipamentele digitale necesare pentru aprofundarea de cunoştinţe moderne şi relevante în lumea actuală.

Calculatoarele donate în acest program sunt echipamentele IT uzate pe care Ateliere Fără Frontiere le obţine în calitate de colector autorizat de la companii şi diverse organizaţii, toate fiind recondiţionate de persoanele vulnerabile şi dezavantajate care lucrează în educlick, unul dintre atelierele de inserţie socio-profesională ale asociaţiei.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.