Primăria Bălan face un nou pas spre transparenţă prin intermediul platformelor online | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 11 decembrie 2023
Home » Societate » Primăria Bălan face un nou pas spre transparenţă prin intermediul platformelor online
Primăria Bălan face un nou pas spre transparenţă prin intermediul platformelor online

Primăria Bălan face un nou pas spre transparenţă prin intermediul platformelor online

Autorităţile locale din Bălan au decis să ducă informaţiile mai aproape de cei care locuiesc în oraş, dar şi de cei care se află în prezent la muncă în străinătate, prin realizarea şi publicarea periodică pe pagina oficială de Facebook a localităţii a mai multor materiale audio-video despre activitatea primăriei şi a consiliului local.

„Credem că avem datoria de a veni şi de a comunica cu privire la toate proiectele pe care le derulăm şi de a răspunde şi pe această cale solicitărilor, întrebărilor, nelămuririlor”, a declarat managerul public al oraşului Bălan, Róbert Kovács.

Reprezentanţii administraţiei locale din Bălan îşi propun să aducă lămuriri în legătură cu proiectele aflate în derulare sau în lucru, ideile existente şi să facă publice noutăţi şi informaţii de interes public, considerând că aceasta este o abordare modernă, care va putea să contribuie la informarea cetăţenilor într-un mod facil, cât mai clar şi coerent.

„Oraşul a trecut printr-o perioadă grea, odată cu închiderea minelor Bălan, iar noi am considerat că trebuie să ajungem la câteva rezultate concrete înainte să apărem public, pentru că populaţia era sătulă de promisiuni şi stagnare. În urma multelor informaţii false şi neadevărate apărute în spaţiul public este însă nevoie să venim şi să vă informăm în mod onest şi transparent. Pentru că în sfârşit am reuşit să atragem o serie de finanţări importante pentru oraş şi avem în implementare câteva proiecte serioase, vă propunem ca, rând pe rând, să le abordăm în cadrul unor astfel de materiale”, se arată într-un mesaj adresat locuitorilor din Bălan, care a fost postat pe pagina oficială de Facebook a primăriei.

Autorităţile locale planifică realizarea de materiale audio-video despre mai multe proiecte aflate în derulare, cum ar fi cel privind reabilitarea termică a blocurilor, cel referitor la apă-canal, cel al reabilitării şi dotării Grădiniţei „Floare de Colţ”, cel vizând incubatorul de afaceri sau cel care include reabilitarea Şcolii Gimnaziale „Geo Bogza”, transformarea clădirii Bagolyvár în muzeu, precum şi realizarea a 4 parcuri de agrement şi petrecere a timpului liber pe raza oraşului. Totodată, vor fi abordate şi subiecte legate de alte proiecte la care se lucrează. Este vorba despre proiecte privind asfaltarea străzilor laterale, reabilitarea bazei sportive din localitate, amenajarea albiei Oltului şi a vecinătăţii acesteia, amplasarea de staţii de încărcare pentru maşini electrice sau realizarea drumului către Km 4 Gheorgheni, au mai precizat reprezentanţii Primăriei Bălan.

Emil G.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.