Peste 70 de calculatoare vor ajunge în şcolile din Harghita prin programul Dăm Click pe România 2024 | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 27 iulie 2024
Home » Învățământ » Peste 70 de calculatoare vor ajunge în şcolile din Harghita prin programul Dăm Click pe România 2024
Peste 70 de calculatoare vor ajunge în şcolile din Harghita prin programul Dăm Click pe România 2024

Peste 70 de calculatoare vor ajunge în şcolile din Harghita prin programul Dăm Click pe România 2024

În cadrul programului „Dăm Click pe România 2024”, peste 2.000 de calculatoare recondiţionate vor fi distribuite către 152 de instituţii educaţionale din 37 de judeţe ale ţării. Această iniţiativă, realizată de Asociaţia Ateliere Fără Frontiere, vizează digitalizarea educaţiei şi reducerea decalajului educaţional în comunităţile rurale şi urbane marginalizate.

„Dăm Click pe România” este un program care echipează grădiniţele, şcolile, liceele, organizaţiile non-guvernamentale şi instituţiile publice cu caracter social cu infrastructură digitală esenţială.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Asociaţia Ateliere Fără Frontiere, în urma apelului de proiecte desfăşurat între 15 aprilie şi 12 mai 2024, 152 de organizaţii din întreaga ţară au fost selectate pentru a primi aceste echipamente IT. Ediţia din acest an, susţinută de Kaufland România şi OMV Petrom, prevede două apeluri de proiecte. La finalul acestei ediţii, un total de 4.000 de calculatoare vor fi donate către 290 de unităţi şcolare şi alte organizaţii educaţionale din comunităţi defavorizate.

Conform comunicatului, selecţia laureaţilor s-a realizat printr-un proces de jurizare la care au participat voluntar partenerii şi echipa programului. Fiecare aplicaţie a fost evaluată pe o scară de la 1 la 10, pe baza criteriilor de sustenabilitate, relevanţă şi impactul potenţial al donaţiei. Câştigătorii din fiecare judeţ au fost anunţaţi, iar în acest an, în judeţul Harghita vor ajunge 75 de calculatoare în 4 instituţii de învăţământ: Şcoala Gimnazială „Tedor Chindea” Voşlăbeni; Liceul Tehnologic „Petőfi Sándor” Dăneşti; Şcoala Gimnazială „Sfântu Ilie” Topliţa – Structura Cornişa; Liceul Tehnologic „Vencezel József” Miercurea-Ciuc.

Calculatoarele donate provin din echipamente IT uzate, colectate de la companii şi organizaţii şi recondiţionate de persoane din grupuri vulnerabile, angajate în atelierul de inserţie socio-profesională educlick al Asociaţiei Ateliere Fără Frontiere. Din 2008, asociaţia a donat peste 26.000 de calculatoare recondiţionate către 3.163 de organizaţii educaţionale, echivalentul a mai bine de 10% din totalul şcolilor din România.

EMILIA Ş.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.