Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

În cadrul unui proiect câștigat de clubul GreenIMPACT: Obiective culturale și naturale ale comunei Corbu propuse de a fi descoperite de către liceeni din localitate | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 29 martie 2024
Home » Cultură »
În cadrul unui proiect câștigat de clubul GreenIMPACT:
Obiective culturale și naturale ale comunei Corbu propuse de a fi descoperite de către liceeni din localitate
<h5><i>În cadrul unui proiect câștigat de clubul GreenIMPACT:</i></h5> Obiective culturale și naturale ale comunei Corbu propuse de a fi descoperite de către liceeni din localitate

În cadrul unui proiect câștigat de clubul GreenIMPACT:
Obiective culturale și naturale ale comunei Corbu propuse de a fi descoperite de către liceeni din localitate

În urmă cu un an, Liceul Tehnologic Corbu câștiga, în cadrul competiției „Lume bună – împreună” ediția a II-a, implementată de Fundația Noi Orizonturi, finanțarea pentru realizarea unui proiect ce avea să fie inclus în aplicația Questo: „Legenda Corbiței – de la clasic la modern”.

Prin acest proiect, care a fost lansat astăzi, profesorii Maria Pascariu, Raluca Zbanca Răucescu și Ilie Loredan Zbanca Răucescu, alături de elevii din clubul GreenIMPACT „Șoimii” ai Liceului Tehnologic Corbu, și-au propus să învețe despre ODD-uri (Obiective de Dezvoltare Durabilă) și să acționeze pentru dezvoltarea sustenabilă a zonei.

Pentru a-și promova patrimoniul natural și cultural local din comună, elevii clubului GreenIMPACT au ales să realizeze o vânătoare de comori locale pentru turiști, pe care au integrat-o în aplicația mobilă Questo, înscriindu-se, astfel, pe lista acelor comunități din lume pe care turiștii vor putea să le descopere într-un mod inedit.

Echipa care a participat la realizarea acestui proiect spune că vânătoarea de comori este construită având la bază o veche legendă locală, Legenda Corbiței, și este destinată turiștilor dornici de aventură, de drumeții montane într-o zonă rurală de o frumusețe aparte.

Traseul vânătorii de comori se întinde pe o distanță de 3 km, poate fi parcurs în trei ore, iar cei care vor participa la el vor trebui să descopere 10 obiective naturale și culturale din comuna Corbu. Pentru identificarea lor, turiștii vor trebui să răspundă la câteva ghicitori, iar odată cu descoperirea obiectivelor vor afla povești și obiceiuri din viața satului, dar vor găsi și plante sau animale. Dintre obiectivele propuse se află biserici, o casă tradițională, spitalul de campanie din Primul Război Mondial, un observator de animale sau Piatra Șoimilor.

Questo este o platformă de jocuri de explorare urbană. Prin aceasta, turiștii și localnicii explorează destinații urmând indicii și rezolvând provocări pentru a descoperi locuri și povești noi. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.