Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Miercurea-Ciuc, miercuri, 15 martie, ora 18:00Lansarea naţională a unei lucrări de anvergură: „Lebăda neagră de pe Balaton” – Viktor Orbán şi o obsesie asumată | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 aprilie 2024
Home » (Inter)Național »
Miercurea-Ciuc, miercuri, 15 martie, ora 18:00
Lansarea naţională a unei lucrări de anvergură: „Lebăda neagră de pe Balaton” – Viktor Orbán şi o obsesie asumată
<h5><i>Miercurea-Ciuc, miercuri, 15 martie, ora 18:00</i></h5>Lansarea naţională a unei lucrări de anvergură: „Lebăda neagră de pe Balaton” – <i>Viktor Orbán şi o obsesie asumată</i>

Miercurea-Ciuc, miercuri, 15 martie, ora 18:00
Lansarea naţională a unei lucrări de anvergură: „Lebăda neagră de pe Balaton” – Viktor Orbán şi o obsesie asumată

Filiala Harghita a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria” invită pe toţi cei interesaţi să participe la un eveniment de excepţie, organizat miercuri, 15 martie, începând cu ora 18:00: lansarea naţională a unei lucrări de anvergură, „Lebăda neagră de pe Balaton”, coordonator Romeo Couţi.

Mai multe detalii despre acest eveniment ne-a oferit preşedintele Filialei Harghita a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”, col. (r.) Claudiu Dăbău, în urma unei discuţii purtate pe acest subiect.

În data de 15 martie veţi organiza un eveniment cultural la Miercurea-Ciuc, o lansare de carte în premieră naţională, o carte care stârneşte interes doar din lecturarea titlului.

– Aşa este. Filiala Harghita a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria” organizează, la Miercurea-Ciuc, un eveniment de excepţie – lansarea naţională a unei lucrări de anvergură, care, în contextul geopolitic şi militar frământat actual, capătă o importanţă deosebită şi ne oferă o serie de elemente şi informaţii care ne pot ajuta să înţelegem mai bine comportamentul unor lideri politici, dar şi al unor ţări, în complicata ecuaţie a evoluţiilor regionale, europene şi mondiale.

Volumul, care reprezintă rezultatul unei munci asidue a jurnalistului Romeo Couţi, din cadrul studioului regional TVR Cluj, reuneşte o serie de evaluări şi analize ale unor personalităţi din ţară noastră, dar şi din străinătate, cu privire la liderul ungar Orbán Viktor, în încercarea de a descifra abordarea politică actuală a Ungariei, în contextul războiului din Ucraina şi nu numai.

Ce anume cuprinde această lucrare?

– Cartea cuprinde o serie de interviuri cu reputaţi analişti politici sau militari, intelectuali de marcă, reprezentanţi ai mediului universitar şi academic din România şi străinătate, pe tema menţionată şi nu numai. Volumul doreşte să ofere explicaţii unor abordări strategice şi politice, prin trimitere la istorie, dar şi la realităţi actuale. Cu siguranţă, volumul va aduce un plus de informaţie în spaţiul public, perspectivele co-autorilor meritând întreaga atenţie. Rămâne, apoi, la latitudinea cititorului să tragă propriile concluzii cu privire la temele exprimate.

Întotdeauna este important să avem mai multe surse de informare, de comparare, cu privire la ceea ce se întâmplă în spaţiul public, pentru ca apoi să ne conturăm propriile noastre opinii. Şi este la îndemâna fiecăruia dintre noi să selectăm locul de unde ne informăm şi să alegem, pe cât posibil, surse cât mai obiective.

Acest volum poate reprezenta, prin opiniile co-autorilor, o astfel de sursă.

Dar vă invit să descoperiţi singuri cele cuprinse în această carte, care, repet, va fi lansată în premieră naţională, la Miercurea-Ciuc, ca parte a unui efort de dinamizare a vieţii culturale şi prin astfel de evenimente.

***

Contributorii volumului „Lebăda neagră de pe Balaton – Viktor Orbán şi o obsesie asumată”, dintre care unii vor fi prezenţi la lansarea de la Miercurea-Ciuc, sunt: prof. univ. dr. Dan Dungaciu – Universitatea Bucureşti, director ISPRI – I.C. Brătianu – Academia Română; Wendoline Delbos-Corfield – eurodeputat, Parlamentul European; Marius Dragomir – director Media and Journalism Research Center; dr. Alexandru Ghişa – istoric şi diplomat; Liviu Man – jurnalist, director Gazeta de Cluj; prof. univ. dr. Gabriel Moisa – decanul Facultăţii de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării, Universitatea Oradea; Nicolae Negru – jurnalist, Republica Moldova; Tudor Păcuraru – analist de intelligence, col. SRI (r.); Cosmin Puriş – jurnalist, redactor şef Făclia de Cluj; prof. univ. dr. Tibori-Szabó Zoltán – Universitatea Babeş Bolyai, directorul Institutului pentru Studii de Holocaust şi Genocid; Nando Mario Varga – jurnalist, preşedinte-director general Anima News, Israel. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.