Incendiu la o anexă gospodărească în Ineu | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 24 iulie 2024
Home » Societate » Incendiu la o anexă gospodărească în Ineu
Incendiu la o anexă gospodărească în Ineu

Incendiu la o anexă gospodărească în Ineu

Joi, la ora 21:10, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la o anexă gospodărească (grajd cu șură) din satul Ineu, comuna Cârța, strada Borviz. La faţa locului s-au deplasat două echipaje (9 subofiţeri) din cadrul Detaşamentului de pompieri Miercurea-Ciuc, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă.

La sosirea echipajelor de intervenţie, ardea acoperișul grajdului cu șură, pe o suprafață de aproximativ 150 mp, magazia de lemne, pe o suprafață de circa 18 mp, magazia de furaje, garajul și un depozit de fân. S-au luat măsuri pentru localizarea și stingerea incendiului, în cooperare cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale localităților Sândominic, Cârța, Tomești și Dănești (55 pompieri civili cu 4 autospeciale de lucru cu apă și spumă), incendiul fiind lichidat la ora 0220.

În urma incendiului au ars: grajdul cu șură, pe o suprafață de aproximativ 150 mp, magazia de lemne, pe o suprafață de circa 18 mp, lemn de foc, circa 7 tone de cereale, o motopompă, un aparat de muls, un flex, un tocător de cereale, depozitul cu 25 tone de fân, scule de mână și 20 de păsări. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs de cutia de conexiuni/întrerupători, ce a dus la aprinderea lemnului din apropiere, în urma folosirii aparatului de conectare/pornire/oprire defect. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 350.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 60.000 lei.

 ∗∗∗

Tot joi, în contextul emiterii de către Administrația Națională de Meteorologie a avertizărilor COD PORTOCALIU de viscol puternic și COD GALBEN de ninsori abundente, care vizează mai multe județe din țară și Capitală, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus unităţilor subordonate luarea măsurilor necesare pentru prevenirea şi gestionarea operativă a unor eventuale situaţii de urgenţă.

Începând cu ora transmiterii avertizărilor, la nivelul IGSU și inspectoratelor pentru situații de urgență din județele vizate, au fost activate grupele operative şi au fost suplimentate efectivele, pentru asigurarea intervenţiei imediată. Totodată au fost dislocate în zonele vizate 18 echipaje cu autospeciale și șenilate.

Astfel, un echipaj din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita, format din 2 subofițeri (un conducător auto și un paramedic) cu un autovehicul șenilat cu capacitate mărită de trecere, a plecat în sprijinul colegilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vlașca” al județului Giurgiu.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.