Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

HOCHEI: Secuii evită echipa naţională. Poate ar trebui să evite şi sportul? | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 aprilie 2024
Home » Opinii » HOCHEI: Secuii evită echipa naţională. Poate ar trebui să evite şi sportul?
HOCHEI: Secuii evită echipa naţională. Poate ar trebui să evite şi sportul?

HOCHEI: Secuii evită echipa naţională. Poate ar trebui să evite şi sportul?

Deşi a trecut o săptămână de la umilinţa suferită de naţionala de hochei a României la Campionatul Mondial, Divizia I, Grupa B, conducerea federaţiei evită să comenteze evoluţia lamentabilă.

„Nu pot să vă spun încă, pentru că mi-au parvenit rapoartele de la antrenori. În momentul când îmi parvin rapoartele de la antrenori, există şi certitudini. Altfel, bănuieli, zvonuri şi toate celelalte. Dar când 15 jucători (n.a. – de la Sport Club M. Ciuc şi Corona Brașov) nu-ţi răspund la convocarea echipei naţionale, nu e chiar simplu”, ne spunea preşedintele Federaţiei României de Hochei pe Gheaţă, Florian Gheorghe.

Şi tot el zicea că motivele pentru care aproape o echipă întreagă a refuzat convocarea sunt diverse – „Unii s-au dat accidentaţi, alţii din motive personale. Ca să faceţi un paralelism, gândiţi-vă că la echipa naţională de juniori au fost 6 care au refuzat echipa naţională şi să nu-mi spuneţi mie că la 16-17 ani au puterea de discernământ în care să refuze echipa naţională”.

O analiză, în cadrul federaţiei, a prestaţiei echipei naţionale se va face în jurul datei de 10 mai.

XXX

Ţinând cont de numărul mare al jucătorilor care au refuzat convocarea la naţională, precum şi de faptul că toţi sunt de la Sport Club şi Braşov nu putem decât să tragem concluzia că au refuzat echipa din motive etnice. Într-adevăr, sunt cazuri în care 1-2 jucători sunt în conflict cu selecţionerul, dar nu e cazul aici, căci antrenorul principal e cel de la Braşov; iar să credem că toţi 15, în acelaşi timp, s-au accidentat ori au avut motive personale… nu suntem atât de creduli.

Pentru aceşti „sportivi”, sportul e o noţiune abstractă, şi de aceea, până ce nu vor învăţa ce înseamnă profesionalism, atât Sport Club, cât şi Corona Braşov se vor zbate în mediocritate. Se vor duela doar cu echipele secunde din Ungaria şi niciodată nu vor ajunge la umărul unor jucători care luptă an de an pentru promovarea în Grupa de elită a hocheiului mondial.

Dacă conducătorii de la Sport Club Miercurea-Ciuc şi jucătorii nu vor să priceapă că şi ei sunt români, atunci poate ar trebui să solicite federaţiei de specialitate dezafilierea echipei şi să o mute unde vor muşchii lor. Poate va fi primită în vreo ligă inferioară din Ungaria. În fond, nimeni nu-i obligă să joace aici – o pot face oriunde, dar fără să-şi bată joc de o federaţie, faţă de un Minister. Şi pentru că vorbim de un boicot din partea unui număr important de jucători de la Sport Club Miercurea-Ciuc (club care funcţionează în subordinea MTS), poate nu ar fi rău ca şi Ministerul Tineretului şi Sportului să realizeze o anchetă asupra ceea ce înseamnă acest „sport” aici.

Comentarii:

comentarii

2 comments

  1. Da, se pare că și în acest sport s-a extins șovinismul maghiar! Păcat. Patinoarul de la M.Ciuc s-a construit din banii de la bugetul României, deci banii tuturor românilor. E rușinos gestul jucătorilor maghiari. În schimb, șovinii unguri cer să intre în armată, servicii speciale, justiție adică acolo de unde pot sabota statul român!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.