Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Vine apocalipsa peste mafia din Portul Constanţa şi din „RAI”-ul ilfovean | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 aprilie 2024
Home » (Inter)Național » Vine apocalipsa peste mafia din Portul Constanţa şi din „RAI”-ul ilfovean
Vine apocalipsa peste mafia din Portul Constanţa şi din „RAI”-ul ilfovean

Vine apocalipsa peste mafia din Portul Constanţa şi din „RAI”-ul ilfovean

Soc şi groază! Aceasta este prognoza pe termen mediu în războiul total declanşat de DNA împotriva politicienilor corupţi, dar şi a fartaţilor lor de combinaţii din lumea afacerilor şi a „săgeţilor” acestora din anumite structuri ale MAI, potrivit Enational.ro.

Valul de arestări din ultima vreme nu face decât să anunţe „tsunami”-ul care va lovi Portul Constanţa şi, concomitent, va zgudui şi „RAI”-ul ilfovean. Pentru că este vorba despre o operaţiune complexă a procurorilor anticorupţie, care se desfăşoară simultan atât în fief-ul lui Nicuşor Constantinescu şi Radu Mazăre, cât şi în cel al lui Marian Petrache şi Radu Stroe. Iar duplex-ul organizat de DNA cu ocazia destructurării celei mai mari reţele de contrabandă şi evaziune fiscală din această parte a Europei se anunţă de pe acum unul spectaculos, care va demonstra adevărata dimensiune la care a ajuns fenomenul criminalităţii economico-financiare în ţara noastră.

Cel mai sigur semnal că operaţiunea a intrat în linie dreaptă este retragerea, în ultimele zile, a certificatelor ORNISS pentru mai mulţi ofiţeri MAI care aveau legătură cu activitatea monitorizată din Portul Constanţa şi chiar a unuia din şefii care răspundeau de acest important obiectiv. De asemenea, şi în Ilfov au loc însemnate mişcări de trupe, interesant fiind şi exemplul unuia dintre cei mai bogaţi ofiţeri din Ministerul de Interne – pe spatele socrului, bineînţeles – care a fost tras pe linie moartă. Ceea ce demonstrează că anchetatorii nu vor să rişte nimic, asigurându-se că se pot baza doar pe oameni de încredere. Mai ales că munca procurorilor anticorupţie în acest caz, poate cel mai important din istoria DNA, a fost una titanică, fie şi dacă ţinem cont că sunt vizate zeci de nume grele din sfera politicii, a lumii de afaceri, dar, din păcate, şi a unor oameni cu importante funcţii de conducere în MAI şi chiar în structurile de informaţii aferente acestuia! Şi care multă vreme le-au asigurat liniştea necesară celor care transformaseră Portul Constanţa şi depozitele din Ilfov în adevărate „oaze evazioniste”, unde miliarde de euro care trebuiau să intre sub formă de taxe şi accize la bugetul de stat umflau conturile capilor reţelelor transpolitice de contrabandă şi fraudă.

Iar cine îşi închipuie că mafia care controlează de ani de zile tot ce mişcă în Portul Constanţa nu va putea fi destructurată de către procurorii anticorupţie se înşeală amarnic. Pentru că partenerii din Uniunea Europeană, dar mai ales administraţia americană, nu au cum să uite şi să ierte „umilinţa” înghiţită atunci când reprezentanţi ai companiilor occidentale care investesc bani grei şi vor să deruleze afaceri care implică accesul la Portul Constanţa se vedeau trimişi să „cotizeze” la mahării locali sau din administraţia centrală. Ca să nu mai vorbim de situaţii jenante de genul celei dezvăluite în exclusivitate de „National” cu privire la dispariţia a două containere cu droguri în port, după ce prezenţa acestora fusese semnalizată chiar de către agenţii americani ai DEA. Aşa că, ţinând cont că Portul Constanţa rămâne cea mai mare poartă comercială de intrare a mărfurilor din China şi alte colţuri ale lumii pe piaţa Uniunii Europene, din moment ce preţurile practicate de concurenţa din Rotterdam sunt de-a dreptul prohibitive, interesul ca acesta să fie curăţat de „căpuşele” controlate de lideri politici este unul imens.

Din informaţiile intrate în posesia noastră, marfa de miliarde de euro intrată ilegal anual în România prin Portul Constanţa ajungea, aproape în exclusivitate, în depozitele din Ilfov. Şi asta indiferent că vorbim de „chinezăriile” care umplu puzderia de engros-uri din jurul Capitalei sau de cantităţile astronomice de motorină declarată în Portul Constanţa combustibil de calitate inferioară şi care era depozitată în „anteprizele fiscale energetice” din Ilfov, de unde era apoi vândută la benzinării, fără a se plăti accize de sute de milioane de euro. Iar o parte din profiturile ilegale uriaşe astfel obţinute ajungeau, constant, la diverşi lideri politici, şefi ai administraţiei locale şi ofiţeri MAI aserviţi „baronilor”, complicitatea criminală a tuturor acestora transformând Ilfovul în „RAI”-ul lui Marian Petrache. Culmea este că, simţind că laţul anchetei se strânge în jurul lor, mulţi dintre cei vizaţi ar face orice pentru a-şi salva libertatea, fiind gata să colaboreze „sincer şi dezinteresat” cu anchetatorii. Numai că aceştia au strâns deja destule probe pentru a mai cădea la o înţelegere, aşa că îndemnul „scapă cine poate!” nu prea le mai este de mare folos „greilor” care deţin rolurile principale în duplexul Ilfov – Portul Constanţa, care va fi difuzat în curând de DNA. (Prompt Media)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.