Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

CENUŞĂREASA în Miercurea-Ciuc, cu traducere în limba română | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 24 mai 2024
Home » Timp Liber » CENUŞĂREASA în Miercurea-Ciuc, cu traducere în limba română
CENUŞĂREASA în Miercurea-Ciuc, cu traducere în limba română

CENUŞĂREASA în Miercurea-Ciuc, cu traducere în limba română

Duminică, 2 octombrie, începând cu ora 16:00, îi invităm la un program familial pe toţi cei care încă nu au văzut sau ar vrea să revadă spectacolul nostru după povestea Cenuşăreasa. Spectacolul va avea loc în sala mare a Teatrului Municipal din Miercurea-Ciuc, bilete se pot procura de la casieria teatrului.

Pe 4 octombrie, ora 10:00, spectacolul va participa la Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti” în sala mare a Palatului Naţional al Copiilor din Bucureşti. Şi reprezentaţia din Capitală, dar şi cea de acasă o să fie supratitrate în limba română.

Autorul textului, Dóra Gimesi, este un dramaturg din Ungaria, autor şi co-autor al mai multor cărţi, seriale radiofonice şi spectacole de teatru destinate tineretului.

Prin adaptarea de faţă, care a primit premiul literar Békés Pál, datorită limbajului proaspăt, construcţiei pline de întorsături şi a caracterelor credibile, trupa din Miercurea-Ciuc a reuşit să realizeze, din una dintre cele mai cunoscute poveşti Grimm, un spectacol adânc omenesc.

Attila Budaházi, regizorul spectacolului Cenuşăreasa, este dramaturgul teatrului din Miercurea-Ciuc şi în ultimul deceniu şi jumătate a semnat ca autor şi regizor numeroase spectacole pentru copii.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.