ADI Călimani-Giurgeu oferă burse studenţilor din nordul judeţului care îşi susţin licenţa sau disertaţia în acest an | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Învățământ » ADI Călimani-Giurgeu oferă burse studenţilor din nordul judeţului care îşi susţin licenţa sau disertaţia în acest an
ADI Călimani-Giurgeu oferă burse studenţilor din nordul judeţului care îşi susţin licenţa sau disertaţia în acest an

ADI Călimani-Giurgeu oferă burse studenţilor din nordul judeţului care îşi susţin licenţa sau disertaţia în acest an

Cinci studenţi vor primi câte 1.000 de lei, iar dosarele se pot depune până la mijlocul lunii februarie

 

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Călimani-Giurgeu a lansat programul de acordare a unor burse studenţilor care au reşedinţa în nordul judeţului şi care îşi vor susţine licenţa sau disertaţia în acest an şcolar.

Potrivit acestui program pot aplica la aceste burse studenţii care au la bază o cercetare efectuată în zona nordică a judeţului (localităţile Topliţa, Borsec, Tulgheş, Corbu, Bilbor, Gălăuţaş, Sărmaş, Subcetate), iar tema licenţei/disertaţiei să aibă aplicabilitate în unul dintre domeniile de acţiune a ADI Călimani-Giurgeu. Cei interesaţi pot depune dosarele până pe 15 februarie, în final urmând a fi selecţionaţi 5 beneficiari care vor primi câte 200 de lei lunar, timp de 5 luni.

Un alt avantaj este faptul că, pe lângă primirea bursei, studenţii vor avea posibilitatea ca în vară să-şi prezinte lucrările în cadrul unei conferinţe, astfel putându-şi face cunoscută tema lucrării.

În cadrul programului sunt amintite 4 condiţii pe care solicitanţii trebuie să le îndeplinească când depun aceste dosare: 1. Să aibă domiciliul în zona de nord a judeţului Harghita şi să frecventeze cursurile unei universităţi româneşti acreditate; 2. Să îşi finalizeze licenţa sau disertaţia în acest an universitar; 3. Să aibă media generală pe anul universitar 2015-2016 de cel puţin 8,00; 4. Să facă dovada statutului de student sau masterand.

Mai multe informaţii despre acest program de burse, precum şi formularul de înscriere se pot obţine de pe site-ul www.adicalimanigiurgeu.ro, la telefon 0740/00.18.91 (Gabriela Buzilă) sau la sediul ADI Călimani-Giurgeu din municipiul Topliţa, str. Nicolae Bălcescu, nr. 14, cam. 213.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.