Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Aproape 200 de cazuri noi în 24 de ore: A fost atins un nou record nedorit în ceea ce priveşte numărul infectărilor cu coronavirus în Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Sănătate »
Aproape 200 de cazuri noi în 24 de ore:
A fost atins un nou record nedorit în ceea ce priveşte numărul infectărilor cu coronavirus în Harghita
<h5><i>Aproape 200 de cazuri noi în 24 de ore:</i></h5> A fost atins un nou record nedorit în ceea ce priveşte numărul infectărilor cu coronavirus în Harghita

Aproape 200 de cazuri noi în 24 de ore:
A fost atins un nou record nedorit în ceea ce priveşte numărul infectărilor cu coronavirus în Harghita

Autorităţile au anunţat, astăzi, 193 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, ceea ce reprezintă un nou record nedorit în ceea ce priveşte numărul îmbolnăvirilor înregistrate în Harghita pe parcursul a 24 de ore. Au fost efectuate 818 teste, dintre care 588 rapide şi 230 RT-PCR. Până astăzi, cel mai mare număr al infectărilor zilnice fusese înregistrat în judeţ în data de 19 octombrie, când au fost anunţate 189 de cazuri noi.

Din păcate, au fost raportate şi 7 noi decese asociate infecţiei cu SARS-CoV-2, numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în judeţ, de la începutul pandemiei, ridicându-se la 631. Cele mai multe decese au fost anunţate în zilele de 8 şi 21 octombrie, când şi-au pierdut viaţa câte 9 pacienţi infectaţi. De luni şi până marţi au fost declaraţi vindecaţi 120 de pacienţi, iar în spitalele din Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni şi Topliţa mai erau internate, astăzi, 410 persoane infectate. În izolare la domiciliu se aflau alte 1.408 persoane, în judeţ fiind în total peste 1.800 de cazuri considerate active. În carantină la domiciliu se aflau alte 854 de persoane, fiind vorba, în principal, despre cele care s-au întors din state cu risc ridicat de răspândire a coronavirusului.

Incidenţa numărului de cazuri la nivelul judeţului Harghita era, în data de 26 octombrie, de 5,3 la mia de locuitori. Din datele prezentate de Direcţia de Sănătate Publică Harghita rezultă că doar în localitatea Săcel nu au fost confirmate cazuri noi în ultimele două săptămâni, în judeţ fiind mai multe localităţi în care rata de infectare a trecut şi de 10 la mia de locuitori. Este vorba despre Sâncrăieni (cu o incidenţă a cazurilor de 10,07 la mia de locuitori pe parcursul a 14 zile), Topliţa (cu 10,21), Lăzarea (cu 10,24) şi Subcetate (cu 13,45). În municipiul reşedinţă de judeţ rata de infectare era de 7,08 la mia de locuitori, conform aceloraşi date. (Emil G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.